Política

Sabrià no encapçalarà la llista d'ERC a Palafrugell i Piferrer pot rellevar-lo

El líder republicà creu que una població amb 25.000 habitants i amb un 20% d'atur necessita dedicació plena

“No és un canvi de projecte”, assegura

El republicà Sergi Sabrià no encapçalarà la llista d'ERC a Palafrugell en les eleccions de l'any vinent, tal com va fer el 2007 i el 2011. Sabrià considera que “un poble amb 25.000 habitants i un 20 per cent d'aturats mereix un alcalde amb plena dedicació” i ell, que és diputat al Parlament des de l'any 2012 diu que no la pot tenir. El portaveu d'ERC a l'Ajuntament parla de continuïtat de projecte: “Som un equip i, per tant, un canvi de lideratge no és un canvi de projecte. Nosaltres som la mateixa gent que al 2007, no se n'han anat quedant pel camí.”

La renúncia a continuar com a cap de llista de les municipals no hauria de ser cap sorpresa perquè “sempre he mantingut que amb vuit anys n'hi ha prou”. De tota manera, Sabrià vol sortir de la primera línia municipal però no necessàriament vol renunciar a continuar participant en el projecte. “Jo només m'arracono i em poso a la disposició del que faci falta. No fujo.” El regidor republicà afirma que no vol condicionar el seu predecessor. “El cap de llista ha de tenir la llibertat per fer el que vulgui i jo faré el paper que decideixin que haig de fer. Ara en sé més que quan vaig arribar i puc aportar experiència.”

Tot apunta que el relleu de Sergi Sabrià pot ser l'actual cap de la secció local d'ERC Josep Piferrer, mestre i militant històric de Palafrugell. Ho ha de ratificar pròximament la secció local del partit.

Sabrià va ser el cap de llista d'ERC a Palafrugell, com a independent, a les eleccions municipals del 2007, en què el partit va passar d'un a quatre regidors, resultat que va consolidar a les eleccions del 2011. Al juny del 2007 es va incorporar a l'Ajuntament de Palafrugell com a primer tinent d'alcalde i regidor de règim interior i de l'Institut de Promoció Econòmica.

Secretari de política municipal i portaveu del grup municipal d'ERC a Palafrugell, va accedir a l'alcaldia el 2 de desembre del 2009 substituint Lluís Medir en compliment del pacte de govern, càrrec que va ostentar fins al 2011. Al maig d'aquest any va ser reelegit com a regidor en virtut del pacte de govern PSC-CIU, que va fer alcalde el membre del partit socialista Juli Fernández, i els republicans van a anar a raure a l'oposició.

LA DATA

27.05.07
Debut.
Aquesta és la data en què Sabrià va ser elegit com a regidor republicà de Palafrugell.

LA FRASE

Jo només m'arracono i em poso a la disposició del que faci falta. No fujo
Sergi Sabrià
PORTAVEU D'ERC A L'AJUNTAMENT DE PALAFRUGELL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia