Política

QUÈ

HI DIUEN

Tertúlies monocolor i corresponsals a dojo

Quin és l'objectiu d'aquesta casta nacionalista? La perpetuació en si mateixa
JOSÉ ROSIÑOL.
6-11-2014
Mai no hi ha hagut tantes reaccionàries a Catalunya ni tantes dones al capdavant de l'opinió rude
ARCADI ESPADA.
6-11-2014

Des d'aquesta secció anem recollint les engrunes que cauen cada matí dels diaris i les tertúlies que dediquen atenció al 9-N i al que vindrà a continuació. Però els de l'observatori Media.cat s'han dedicat a analitzar a fons la composició interna de la massa de què estan fetes aquestes opinions i aquestes tertúlies. El resultat és demolidor. Dels 146 tertulians dels mitjans espanyols estudiats pels autors, Daniel Camon i Sílvia Martín, 134 es manifesten en contra de la consulta, i només 12 són favorables a la seva realització. Només tres es manifesten a favor de la independència, i un de sol d'una manera neutra, i 142 hi són contraris. Majoria absoluta, doncs, a les tertúlies de TVE, RNE, SER, Antena 3, La Sexta, COPE i Tele 5. En el cas de TVE i RNE, els dos mitjans públics estatals, cap tertulià defensa ni la consulta ni la independència. En l'àmbit català, la cosa és més repartida: 55% a favor de la independència, 38% en contra i 7% neutres. En el cas de la consulta, el suport puja al 63%. TV3 té, a les seves tertúlies del matí, 14 opinadors favorables a la independència i 11 que hi estan en contra.

I mentre els mitjans espanyols analitzen la consulta a través d'opinadors que hi estan totalment en contra i que sovint no deixen d'utilitzar expressions com ara “ridícul” o “pantomima local”, els internacionals han començat a desembarcar a Barcelona per cobrir la votació de diumenge. Uns 600 s'havien registrat ahir. No està gens malament per a una pantomima local, no?

Irlanda diu “Yes” i Bloomberg colla Rajoy

El món ens mira. L'anglosaxó Bloomberg va difondre ahir un article duríssim amb Rajoy i la corrupció, i en el qual veia legítima la votació del 9-N. A Irlanda van dibuixar un doble “Yes” en una muntanya.

Serrat i Bosé, a favor del 9-N

Entrevistat ahir al vespre per Toni Cruanyes a TV3, el cantautor Joan Manuel Serrat es va manifestar a favor de la votació del 9-N. També el cantant espanyol Miguel Bosé, des de Catalunya Ràdio, va criticar la prohibició del TC i es va mostrar a favor de la consulta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia