Política

Els arrestats en l'operació contra grups anarquistes “violents” són set dones i quatre homes d'entre 31 i 36 anys

Els Mossos han fet catorze escorcolls a Barcelona, Sabadell, Manresa i a Madrid

Els onze detinguts en l'operació dels Mossos d'Esquadra contra “grups anarquistes violents” -així els ha qualificat el conseller d'Interior-a Barcelona i Madrid són set dones i quatre homes d'entre 31 i 36 anys i de nacionalitats espanyola, uruguaiana, italiana i austríaca. L'operació, anomenada Pandora i dirigida per l'Audiència Nacional, ha començat cap a les quatre de la matinada en diversos punts de Catalunya i també a Madrid i a la qual se li atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius. Concretament, els agents han fet catorze escorcolls. Onze d'aquests s'han dut a terme en domicilis i locals de Barcelona, un a Sabadell, un a Manresa i un altre a Madrid.

Entre els registres de Barcelona, vuit s'han fet en domicilis, on s'han fet vuit detencions, i tres més s'han fet a la Kasa de la Muntanya de Gràcia, on s'haurien amagat alguns presumptes membres de l'organització; a l'Ateneu del Palomar, al barri de Sant Andreu, i a l'Ateneu Anarquista del Poble Sec.

Els altres tres escorcolls s'han realitzat a Sabadell, Manresa i un altre a Madrid, on hi han participat agents de la Guàrdia Civil, on s'ha fet una detenció en cada escorcoll. Cap de les detencions s'ha fet en els casals llibertaris.

Una quarantena de persones en suport amb la Kasa de la Muntanya han tallat a dos quarts de vuit del matí la Travessera de Dalt. Poc abans de les vuit del matí, una vintena d'agents antiavalots de Mossos ha desfet la concentració i s'ha pogut reobrir el pas dels vehicles. Nombrosos agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra s'han desplegat al voltant de la Kasa de la Muntanya i impedeixen acostar-s'hi. Fins a les immediacions del dispositiu policial, també s'hi ha desplaçat la Guàrdia Urbana per regular el trànsit.

L'operació, en el marc del cas Pandora, continua oberta i en les properes hores els detinguts seran traslladats a Madrid per passar a disposició del magistrat Javier Gómez Bermúdez.

Un bomber entre els detinguts

Entre els onze detinguts pels Mossos d'Esquadra en l'operació hi ha un bomber del cos de Bombers de Barcelona. Així ho ha confirmat el tinent d'alcalde de Seguretat a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn.

Contra l'anarquisme “violent”

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que els Mossos d'Esquadra investiguen aquest grup des del 2012 per la “col·locació i tramesa” i “l'aparició sovintejada d'artefactes” i se'ls atribueix un delicte de pertinença a grup criminal amb finalitats terroristes. Així mateix, Espadaler ha volgut deixar clar que l'operació és contra l'anarquisme “violent” i que l'entrada als ateneus llibertaris i a la Kasa de la Muntanya eren només per escorcollar els locals, no pas per fer-hi detencions ni desallotjar-los.

Els mossos destrossen la porta d'un domicili equivocat

Agents dels Mossos d'Esquadra responsables d'irrompre en el domicili d'un sospitós de Nou Barris s'han equivocat de planta de l'edifici. El resultat ha estat que, per error, han destrossat la porta d'un habitatge d'ancians que no tenien res a veure amb l'operació 'Pandora'.

Fonts policials han admès l'equivocació, que relacionen amb el fet que aquestes entrades s'han de fer amb gran rapidesa, i ja han assegurat que s'han iniciat els tràmits corresponents per reparar amb celeritat els desperfectes ocasionats a la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona