Política

PERE GARRIGA I SOLÀ

CANDIDAT D'ENTESA PER ARBÚCIES

“La gent sap veure qui treballa per Arbúcies i qui no”

“No fem com els altres, que apareixen només quan hi ha eleccions”

“Fem el carrer Camprodon. Quan s'acabi, es prioritzarà la biblioteca”

Garriga, alcalde des del 2011, ha treballat a l'empresa pública Forestal Catalana i a les diputacions de Girona i Barcelona. De més jove, havia fet de fuster i, durant 21 anys, de periodista
quim puig

Pere Garriga, de 52 anys, és un gat vell. Lidera per tercera vegada la candidatura d'Entesa per Arbúcies i aspira a revalidar la majoria absoluta del 2011 (7 regidors de 13). Havia estat regidor a l'oposició 4 anys i abans havia format part de la CUPA. Valora que s'hagi fet endreça a l'Ajuntament i que s'atengui les persones més enllà de les grans obres.

Què proposa l'Entesa?
L'Entesa ofereix proximitat, realisme, honestedat, eficàcia en la gestió, eficiència... i gent que venim tots del món de les entitats. Som gent que sempre estem treballant al poble i per al poble. No fem com els altres, que apareixen només al poble quan hi ha eleccions, tres o quatre mesos abans. Però, per sort, el poble és intel·ligent, llest... la gent té molt de sentit comú i sap perfectament discernir entre aquella gent que de veritat treballem per Arbúcies sense cap més interès que Arbúcies i la gent que es presenta a Arbúcies perquè té un interès personal i de partit.
Es refereix a gent de les dues altres llistes, CiU i ERC?
Sí, sí, tant el cap de llista de CiU, [Quim Bohils] com la d'ERC, [Ester Soms] són gent la vida pública dels quals a Arbúcies, més enllà dels enunciats que puguin fer, tothom coneix. La gent coneix els caps de llista i la resta de la gent. Nosaltres no partim d'un cap de llista, partim d'un grup humà que junts volem treballar per al poble per fer-lo tirar endavant [...].
Ha dit que s'havia de reconsiderar els projectes de les naus Ayats i la biblioteca. En quin sentit?
L'Ajuntament d'Arbúcies ha tingut bàsicament dos problemes: l'endeutament de nou milions i mig d'euros provocat per la mala gestió d'ERC en el govern municipal, i que la Generalitat, de CiU, deu més d'un milió i mig d'euros a l'Ajuntament. Aquests dos elements han paralitzat la vida pública general d'Arbúcies durant tres anys. Ara ens n'estem sortint, d'aquesta mala praxi política d'ERC i de CiU. Uns gasten el que no tenen i els altres no paguen el que haurien de pagar [...].
Què han fet?
Hem començat a fer el carrer Francesc Camprodon. Havíem de prioritzar alguna cosa de les dues urgents: el Camprodon i la biblioteca. Ara està en marxa el carrer Camprodon, s'acabarà a finals d'any. Llavors caldrà prioritzar la biblioteca, que ja hauria d'existir, però de la qual no hi ha ni un totxo posat [...].
El 2011 hi havia set llistes i ara, de confirmades, n'hi ha tres. Què li diu, això?
Això vol dir que l'Entesa ha fet molt bona feina al poble. Hem tancat els espais a les altres llistes, tret dels que tenen interès personalista i de partit.
Vostè va estar vuit anys en l'equip de govern de la CUPA [que va ostentar l'alcaldia un total de 24]. Què li sembla, que no es presenti per primer cop des del 1978?
Va ser el projecte útil per a Arbúcies els anys vuitanta i noranta. Gràcies a la CUPA, Arbúcies va ser capdavantera a la comarca i a la major part del país en poliesportiu, piscina, variant i qüestions socials com escola d'adults, llar d'infants i justícia social i cooperació. Però després no ha sabut adaptar-se als temps, i això l'ha perdut. Estem al segle XXI i de vegades els grups, les persones, hem de saber fer aquells passos d'estar mantenint les idees, l'ètica... però has d'estar on toca. No pots continuar amb idees útils i bones amb un plantejament de fa quaranta anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona