Política

Un poble amb seny

Sant Joan de mollet · Junts per Mollet-AM va guanyar les eleccions i CiU es va quedar a l'oposició; ara els mateixos caps de llista repeteixen després d'un mandat molt plàcid

Sant Joan de Mollet és un poble amb seny. I més quan en un mandat s'ha donat un trencament d'un pacte de govern. Només hi havia, i ara mateix també hi ha, dues formacions polítiques, Junts per Mollet-AM, que té l'alcaldia encapçalada per Ramon Costa, i, a l'oposició, Xavier Pagès.

En tot cas, ha estat un mandat plàcid, segons expliquen, perquè la voluntat de les dues formacions ha estat anteposar qualsevol discrepància a favor de l'entesa, com s'ha pogut comprovar al llarg de tot el mandat. I això no es pot dir de gaires municipis, siguin petits o grans.

A principis de mandat les dues llistes –de fet molt agermanes d'origen– van fer un pacte de govern; Junts per Mollet-AM va assolir l'alcaldia amb cinc regidors, mentre que CiU n'aconseguia quatre. Però la cosa no va anar bé. Des de CiU als pocs mesos es va decidir anar-se'n i passar a l'oposició. Els motius, segons Xavier Pagès, van ser per la falta d'informació que els donaven els seus socis. Però aquesta va ser una separació amistosa i això ja és molt. És un poble petit, es coneix tothom, i el que volien les dues formacions, per damunt de tot, és que no hi hagi maldecaps, especialment CiU, que era qui marxava.

Per entendre la idiosincràsia de Sant Joan de Mollet s'ha de tenir present que el 2007 CiU va assolir l'alcaldia amb cinc regidors, mentre que el desaparegut Grup Independents de Mollet-ERC en va fer només dos. El 2011 tot va canviar. Un grup de gent de CiU va decidir marxar per formar un nou projecte polític més afí als seus interessos: Junts per Mollet-AM.

Han estat força els projectes que s'han impulsat i tirat endavant aquest mandat, com ara la zona d'aparcament del nucli antic, que ha servit per ordenar aquest espai del municipi; la rehabilitació de la font i un tema molt important per a Sant Joan de Mollet com ha estat les obres que s'han fet al cementiri.

Un tema important també
va ser, segons el pla parcial urbanístic, el projecte per desenvolupar un sector de caràcter industrial, que, una vegada aprovats els documents urbanístics corresponents, hauria de possibilitar la instal·lació d'una nova industria de derivats del paper, amb la conseqüent creació de llocs de treball directes.

Ramon Costa
Junts per Mollet-AM.
L'alcalde de Sant Joan de Mollet es presenta amb el compromís i el treball de la feina feta.
Xavier Pagès
CiU.
Va abandonar el govern, però va ser un trencament sense crispació. Ara, diu, torna amb una llista renovada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona