Política

Compromís per Crevillent demana la dimissió de l'alcalde del PP

Va negar l'holocaust nazi en 1979 i la coalició apel·la a la mateixa vara de mesurar que amb Zapata

Compromís per Crevillent ha sol·licitat la dimissió de l'alcalde popular de la població, Cèsar Augusto Asencio, per un article de 1979 en què negava l'holocaust nazi i “feia apologia del nazisme” i ha defensat que s'utilitze en este cas “la mateixa vara de mesurar” que amb els 'tuits' de l'edil madrileny Guillermo Zapata.

En un comunicat, la coalició ha titllat d'”inacceptables” la “burla i “l'apologia del nazisme, vinguen d'on vinguen i tinguen lloc quan tinguen lloc”.

En una carta al director titulada 'Explosió de pro-judaisme', publicada l'1 de juliol de 1979 pel 'Diario Información', l'actual alcalde de Crevillent ha manifestat que “el jueu durant tota la seua vida s'ha dedicat a viure a costa dels altres amb la usura i la finança”.

Alhora, va qüestionar l'assassinat de sis milions de persones en els camps de concentració, que qualificava de “mite” i ha assegurat que “un estudi detallat demostra que és fals”.

Asencio agregava que el relat oficial sobre l'holocaust nazi pretén “desprestigiar al nacionalsocialisme” i el cobrament d'indemnitzacions per part Israel per uns crims “que no ha comès Alemanya”.

Per esta raó, Compromís ha acusat PP i Ciutadans (C's) de tenir “una doble vara de mesurar” per permetre que governe el municipi el popular César Asensio. A més, i davant de l'anunci de l'eurodiputat valencià del PP Esteban González Pons de denunciar al parlament Europeu el 'tuit' antisemita de Zapata, Compromís per Crevillent ha invitat a Pons que porte a Brussel·les “l'article publicat per l'actual alcalde de Crevillent i exvicepresident de la Diputació d'Alacant i exigisca la dimissió immediata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia