Política

ERC reclama pactar un govern de concentració junt amb l'acord per a la llista cívica

La secretària general del partit insisteix que cal consensuar els passos a donar després dels comicis del 27 de setembre

La dirigent republicana indica que els líders polítics “no deixaran de ser-ho”, encara que “ocupin un altre lloc en el panorama que estem dibuixant”

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha reclamat aquest diumenge que la “llista civil per la independència” amb vista a les eleccions del 27 de setembre ha d'anar complementada d'un acord per a un govern de concentració, que caldria pactar en els pròxims dies. 

En concret, i en declaracions a Vic (Osona), Rovira ha insistit que ERC es ratifica en els acords del 14 de gener que van permetre avançar les eleccions al 27-S, en les que els partits sobiranistes concorrerien amb “llistes aliades”, però ha precisat que “estem disposats a donar un pas al costat” a favor d'una “llista civil per la independència” que inclogui a “les persones més preparades”.

En aquest context, Rovira ha afirmat que els líders polítics “no deixaran de ser-ho”, encara que “ocupin un altre lloc en el panorama que estem dibuixant” amb la formació d'un “llista civil” per la independència, en al·lusió a que els polítics sí estarien representats en l'hipotètic govern que es formaria si guanyés la candidatura independentista. 

En aquest sentit, la dirigent republicana ha assenyalat que aquesta llista unitària del sector independentista ha d'anar acompanyada d'un acord previ per a un govern de concentració, per poder consensuar així els passos a donar després dels comicis del 27 de setembre. 

“En els pròxims 15 dies ens agradaria pactar aquesta llista civil per la independència i també l'acord del govern de concentració, perquè quan la gent vagi a votar, tingui molt clar quins seran els primers 100 passos per a la independència quan tinguem el mandat constituent”, ha assenyalat Rovira. 

El dia d'ahir, les entitats sobiranistes Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural van anunciar que estan disposades a assumir el protagonisme en la formació d'aquesta llista unitària, si bé l'ANC entén que en ella cabria la inclusió de polítics en actiu mentre Òmnium és partidària que quedin fora d'ella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona