Política

El fiscal vol la presó per a Crespo perquè “no va ser imparcial”

Manté la petició de dos anys i mig per a l'exalcalde i dos anys a Valls

A Petrov, Gimeno i Perarnau els la rebaixa a un any

Els fiscals anticorrupció Fernando Bermejo i José Grinda van ratificar ahir –en l'últim dia del judici del cas Clotilde al TSJC– que demanen una condemna de dos anys i mig de presó i disset anys d'inhabilitació a càrrec públic per a l'exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo, i de dos anys i tres mesos de presó per a l'exregidor d'Urbanisme Josep Valls, per haver acceptat regals d'un empresari rus a canvi de rebaixar-li impostos en la construcció d'un complex comercial a la plaça de braus, el 2009. “No tenim cap dubte que Crespo va acceptar obsequis. Ell i Valls són el paradigma de la pèrdua d'imparcialitat en la funció pública”, va afirmar Bermejo.

Els fiscals, que també volien dos anys de presó pels delictes de prevaricació i de suborn per a Andrei Petrov; l'arquitecta privada, Pilar Gimeno, i l'expresident d'hoquei de Lloret Joan Perarnau, al final van rebaixar-los la petició a un any perquè “no són funcionaris”.

Els fiscals van assegurar que “ha quedat provat” que Crespo va acceptar un viatge a Rússia amb la família i un rellotge pagats per Petrov. “A més, l'exalcalde Codina va dir que les obres de la plaça estaven lligades al patrocini dels clubs d'hoquei i de futbol”, va declarar Bermejo, que hi va afegir: “Un patrocini milionari fet sense conveni i de forma opaca.” Tot això, va mantenir, per estalviar l'aval d'1,9 milions i donar la bonificació del 50% (133.754 euros) en l'impost d'obres a Petrov.

Per contra, Manuel González Peeters, l'advocat de Crespo, va demanar l'absolució per a l'exalcalde, tot assegurant que “és una caça de bruixes i una manipulació amb finalitat espúria”, tot apuntant una persecució a l'exalcalde convergent. En aquest sentit, l'advocat de Petrov, Jacobo Teijelo, va indicar que la fiscalia ha usat un polític català per perseguir inversors russos, referint-se al fet que amb les escoltes a Petrov es va poder espiar les inversions i els moviment a la Banca Privada d'Andorra (BPA).

L'advocat de Gimeno, Manel Mir, va defensar la correcció professional de l'arquitecta, el nom de la qual, com Perarnau, no ha aparegut gens en el judici. Ahir, el tribunal va anul·lar fer la pericial sobre la correcció o no de la bonificació donada, ja que considera que ho han de resoldre els tres magistrats. La sentència –de la qual és ponent el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno– s'espera pel setembre.

LES FRASES

Crespo accepta regals. Ell i Valls són el paradigma de la pèrdua d'imparcialitat en la funció pública
Fernando Bermejo
fiscal anticorrupció
Tot aquest cas és una manipulació de la realitat amb una finalitat espúria, i una fiscalia bicèfala
Manuel González Peeters
Advocat de Xavier Crespo


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona