Política

Santa Coloma tindrà quatre àrees de govern

L'oposició denuncia “falta d'informació” durant el procés de disseny del cartipàs

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet funcionarà durant aquest mandat amb quatre grans àrees de govern, que acompanyaran l'alcaldia. El ple municipal va aprovar ahir el cartipàs, en el qual es detallen les designacions dels tinents d'alcaldessa i dels regidors del govern municipal, encapçalat per la socialista Núria Parlon, en què tots els seus membres seran integrants del PSC, que va obtenir la majoria absoluta a les darreres eleccions municipals. De tota manera, l'alcaldessa ha volgut materialitzar un viratge a l'esquerra, que ja va deixar clar durant el ple d'investidura, fitxant com a càrrecs de confiança persones properes a ICV-EUiA i també a la formació Som Gramenet.

Les aportacions econòmiques als grups municipals es mantenen igual que durant el mandat anterior, però les formacions veuran augmentades les quantitats que reben perquè hi ha un grup menys en el ple. En aquest mandat ha entrat C's amb tres regidors i han desaparegut els grups de PxC i CiU, que tenien tres i dos representants, respectivament. Cada grup tindrà un fix anual de 1.700 euros, al qual se sumarà una quantitat variable en funció del nombre de regidors.

Tot i la majoria absoluta del PSC, l'aprovació del cartipàs s'ha fet esperar i els partits de l'oposició han criticat la “falta d'informació” durant tot el procés i el retard a l'hora de rebre la documentació.

Som Gramenet renuncia a ser cap de l'oposició

Som Gramenet ha renunciat a ser el grup cap de l'oposició, una figura creada durant el mandat anterior, amb què es donaven més mitjans al grup amb més regidors que quedava fora del govern municipal. El portaveu del grup municipal de Som, Aitor Blanc, ha explicat que la decisió, presa en assemblea, ha estat rebutjar l'oferta amb la convicció que “tots els grups han de ser tractats de forma igualitària”. També ha assegurat que no poden acceptar-la perquè Som Gramenet “parla en nom propi i no en el de tots els partits de l'oposició”. D'aquesta manera Som renuncia a la possibilitat de contractar un càrrec de confiança i es queda només un administratiu, com la resta de partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona