Política

David Fernández: “Ens declarem insubordinats a l'Estat espanyol, sense reconèixer cap mena d'autoritat a Rajoy”

El portaveu de la CUP celebra que el president espanyol “reconegui” que el 27-S és “el major desafiament democràtic” i que “té un problema”

El fins ara diputat i portaveu de la CUP, David Fernández, ha replicat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i a les seves advertències davant les eleccions del 27 de setembre. En una entrevista a l'ACN, Fernández ha celebrat que el popular “reconegui” que el 27-S “té un problema i que és el major desafiament democràtic”. A més, el diputat independentista ha volgut respondre a les alertes sobre el caràcter plebiscitari dels comicis i l'obediència a les lleis espanyoles que ha fet el president espanyol assegurant que els catalans “ens declarem insubordinats a l'Estat espanyol, sense reconèixer cap mena d'autoritat política o moral a Rajoy”.

El president del govern espanyol ha fet aquest divendres balanç del curs polític i Catalunya ha estat un dels temes que més a comentat. A les portes de la convocatòria electoral catalana, Mariano Rajoy ha situat el procés com el primer “risc” per a l'Estat i ha advertit que “no hi haurà independència” en cap cas, manifestant, a més, que garantirà el compliment de la legalitat vigent i negant el caràcter plebiscitari del 27-S.

Davant aquestes consideracions, David Fernández ha fet una valoració durant una entrevista concedida a l'ACN, on ha ironitzat en assegurar que ell està “d'acord” amb Rajoy en alguns punts. “Té raó. Per fi reconeix que té un problema i que el 27-S és el major desafiament democràtic, democratitzant i democratitzador al règim del 78 i a un Estat demofòbic que nega la llibertat política del poble català”, ha sentenciat, tot recordant que “durant anys ha estat dient que no seria un problema i que tot això escamparia”.

Amb tot, Fernández ha advertit a Rajoy que la seva recepta davant el 27-S pot topar amb actituds com la seva. “Ara caldria preguntar-li –a Rajoy– com ho pensa resoldre, si per vies britànic-escoceses o per la via inquisitorial-punitiva. Per la primera, tots guanyem; per la segona ens tindrà al davant”, ha avisat

I és que el portaveu de la CUP ha volgut fer saber al president espanyol que des de Catalunya, i després de veure com actua el seu govern, “ens declarem ja i per avançat insubordinats a l'Estat espanyol, sense reconèixer cap mena d'autoritat política, judicial o moral a Rajoy sobre la llibertat política d'aquest poble”.

David Fernández, que creu que Rajoy s'equivoca en dir que Espanya és un estat “seriós” perquè “només amb la Púnica i Gürtel n'hi ha prou per parlar de corrupció política estructural”, ha criticat també al president espanyol qualificant-lo de “peó de la troika que rebenta cada dia les sobiranies dels pobles i de les persones”.

Per últim, i veient que Rajoy nega el caràcter plebiscitari del 27-S, el portaveu de la CUP ha volgut “recomanar-li l'hemeroteca” al president espanyol. “Va dir que el 9-N no es votaria, i es va votar. I ara diu que no seran plebiscitàries, i ho seran. I si la voluntat política lliure i democràticament escollida per aquest poble és la independència, no hi ha Estat ni mercat que ens pari”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia