Política

L'abstenció de CiU deixa Vila-seca fora de l'AMI

L'abstenció dels onze regidors de CiU de l'Ajuntament de Vila-seca (on governa amb majoria absoluta) va provocar que la població decidís quedar-se fora de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en el ple celebrat divendres passat a la nit. El grup convergent, liderat per l'alcalde i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, sí que va aprovar una resolució pròpia a favor del dret a decidir.

La moció per l'adhesió de la població a l'AMI havia estat presentada per Decidim Vila-seca-Acord Municipal (AM), partit vinculat a ERC. La proposta, però, no va aconseguir més vots a favor que els dels dos membres del grup que la van defensar. Ciutadans, que té tres regidors i que és la segona força al consistori vila-secà, i el PP (amb un únic representant) van votar-hi en contra.

Per la seva banda, el PSC i Vila-seca en Comú (amb dos representants cadascun) també es vam abstenir, com CiU, sobre la proposta.

Josep Poblet és un dels homes forts de CiU a la demarcació de Tarragona, tot i que des dels sectors independentistes se li ha criticat històricament que no hagués dut al ple l'adhesió a l'AMI. La decisió de Vila-seca s'afegeix a la de Salou, també aquest estiu, de quedar fora de l'entitat també gràcies a l'abstenció dels regidors independents del grup de CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia