Política

pOlítica

El PSC vol fer pinya amb les Balears per una Espanya federal

El primer secretari del PSC i candidat a les eleccions del 27-S, Miquel Iceta, va advocar ahir per fer front comú amb les Illes Balears a favor d'una nova Espanya federal. Iceta
es va reunir a Maó amb la
presidenta de les Illes i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, per compartir estratègies comunes pel que fa al model social i
territorial dels socialistes. “Tenim molta feina encara” a Catalunya i a Espanya, va constatar el candidat dels socialistes catalans.

Els dos dirigents van coincidir a criticar els pressupostos de l'Estat perquè consideren que castiguen Catalunya i les Illes Balears, i van defensar un treball conjunt per trobar solucions a l'actual model de finançament.

En una compareixença, Iceta va voler reconèixer algunes de les principals decisions adoptades pel govern de Francina Armengol en els seus primers dies, com ara la tornada de les Balears a l'Institut Ramon Rull, la recuperació del català en l'educació i la derogació de la llei de símbols. La presidenta balear, per la seva banda, va reivindicar una Espanya federal “que doni resposta a les comunitats autònomes i on tothom se senti part i partícip de la presa de decisions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia