Política

La Diputació investiga el pagament de quatre màsters

Pere Vila vol saber per què el Dipsalut ha pagat la formació externa a quatre dels seus empleats

El sindicat de funcionaris CSI-F reclama qui ho va autoritzar i que el personal retorni els diners

El president de la Diputació de la Girona, Pere Vila (CDC), ha obert un expedient per aclarir si s'han destinat diners de la institució a pagar màsters privats de quatre empleats. Vila vol determinar si el Dipsalut, òrgan dependent de la Diputació, es va extralimitar a l'hora de pagar formació externa.

Vila ha demanat al Dipsalut els detalls del pagament del màster en direcció pública per Esade que van cursar a Barcelona Marc Alabert (antic gerent), Natàlia Alcaide (personal funcionari), Jordi Brunet (actual gerent en funcions) i Àfrica Masó (personal eventual). Alcaide i Alabert, personal de confiança del PSC, ja van deixar la Diputació, però Brunet i Masó, assessors de CDC, encara hi treballen.

El president del Dipsalut és l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, que ja ho era del mandat anterior (amb Jaume Torramadé i Joan Giraut de presidents). Amb el decret del 21 d'octubre del 2011, Corominas reconeixia que el Dipsalut només pagaria “un màxim de 600 euros anuals per estudis universitaris i/o estudis d'idiomes, sempre en concepte de matrícula, taxes o similars” per a formació externa no professional, és a dir, “aquella que, a proposta del treballador, no estigui directament relacionada amb les funcions del lloc que ocupa”.

De tota manera, una auditoria sobre els exercicis de la Diputació del 2012 i el 2013 revela que l'entitat [el Dipsalut] no hauria donat la consideració de formació externa no professional a alguns dels màsters. L'auditoria conclou que, en formació, la Diputació va pagar 19.600 euros el 2013 per a dues matrícules a màster en direcció pública. El Dipsalut havia adjudicat l'auditoria a Faura-Casas Auditors Consultors SL.

El 13 de gener del 2015 un decret del Dipsalut va aprovar que es pagués la “despesa d'inscripció” al màster en direcció pública d'Esade a Masó. Segons dades de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, el preu del màster en direcció pública a Esade Business School és de 14.900 euros.

“Malbaratament públic”

A banda de l'expedient informatiu obert per Pere Vila, el sindicat Central Sindical Independent de Funcionaris (CSI-F) també reclama còpia d'entrada de la sol·licitud d'Alabert, Alcaide, Masó i Brunet per fer els màsters, i còpia de sortida “de l'autorització per tal de poder-los dur a terme amb la seva pertinent justificació”. Per Josep Maria Amargant, representant del CSI-F i membre del comitè d'empresa de la Diputació, el pagament dels màsters és “un exemple clar de malbaratament públic”.

El CSI-F reclama que els dos empleats i els dos exempleats retornin els diners. A títol individual, Amargant vol que el president del Dipsalut, Josep Maria Corominas, dimiteixi. “Si tingués un mínim de decència política, [Corominas] presentaria la dimissió. I no només per això sinó per actuacions anteriors”.

Amargant recorda exemples d'altres administracions, com ara la Diputació de Màlaga o l'Ajuntament de Barcelona, on s'hauria pagat formació a personal de confiança amb fons públics.

LES XIFRES

600
euros paga com a màxim la Diputació per a formació externa no professional, segons un decret del 2011.

LA DATA

13.01.15
Va ser
la data que el Dipsalut va aprovar que es pagués la inscripció del màster de Masó, amb el decret núm. 17.
19.600
euros
es van pagar per dos màsters, segons revelen les dades d'una auditoria a la Diputació el 2013.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona