Política

La Via Lliure culmina el seu recorregut per una Meridiana plena a vessar

El punter gegant arrenca puntualment la seva travessa per l'avinguda Meridiana a les 17.14 hores i arriba al Parlament abans de les sis de la tarda

Una onada de color ha travessat aquest divendres la Meridiana per reclamar la República Catalana. La Via Lliure de l'11 de Setembre ha omplert l'avinguda barcelonina de centenars de milers de participants que han tenyit la via amb els punters del color de cada tram.

El punter gegant de la Via Lliure de l'11 de Setembre ha començat puntualment a les 17.14 hores d'aquest divendres el seu camí per l'avinguda de la Meridiana de Barcelona fins al Parlament de Catalunya. El punter recorre 5,2 quilòmetres, generant una onada de color al seu pas, i finalitza al carrer Pujades, a l'entrada del Parc de la Ciutadella. L'arribada del punter coincidirà amb la creació d'un gran mosaic amb tots els colors de la República Catalana.

La Via es divideix en els deu eixos que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha treballat durant la campanya d'estiu: Equilibri Territorial, Diversitat, Solidaritat, Oberts al món, Sostenibilitat, Igualtat, Innovació, Democràcia, Educació i Cultura, Benestar i Justícia Social. Cada eix està format per diversos trams. En total són 135, tants com escons té el Parlament.

El punter groc ha arrencat des de la intersecció amb el carrer Rosselló i Porcel, on hi ha el tram de color groc dedicat a la democràcia. Els vint atletes que transporten el símbol han pogut passar a bon ritme pel carril reservat al centre de l'avinguda i en pocs minuts han arribat al següent tram, de color blau fosc, dedicat a l'equilibri territorial.

Les colles castelleres i de falconers han actuat al pas del punter i el recorregut també ha estat acompanyat de percussionistes que han afegit ritme a l'onada.

A les 17.30 hores el punter ja ha creuat els quatre primers trams i ha arribat a l verd clar, dedicat al valor de la Diversitat. Amb velocitat constant, ha passat també pels sectors de la sostenibilitat, igualtat, justícia social, innovació, cultura i educació.

El punter ha arribat al final del recorregut un minut abans de les sis de la tarda, l'hora prevista per a la seva arribada.

En aquest moment ha començat la interpretació a càrrec del Cor Jove de l'Orfeó Català de la cançó Venim del nord, venim del sud i la multitud de participants han aixecat els seus punters creant un gran mosaic amb tots els colors de la República Catalana.

La Via Lliure culminarà amb els parlaments a càrrec dels organitzadors de la manifestació i amb la interpretació musical de la versió de Peret Catalunya té molt poder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia