Política

La Junta Electoral rebutja l'espai d'entrevistes de la CCMA als partits perquè “no compensa” la cobertura de la Via Lliure

Argumenta que no es tracta d'un espai informatiu sinó d'un conjunt d'entrevistes “sense difusió prèvia”

La Junta Electoral Provincial de Barcelona (JEP) ha rebutjat l'espai d'entrevistes ofert per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) als partits no independentistes perquè entén que “no compensa en absolut” la cobertura que els mitjans públics van fer de la Via Lliure. Segons la JEP, no es tracta d'un espai informatiu sinó d'un conjunt d'entrevistes “sense difusió prèvia” que no compensarien “en absolut” els partits “perjudicats per les conseqüències de la cobertura de la manifestació”. Així mateix, recorda que la Via Lliure “havia estat profusament anunciada” i que la Junta Electoral Central la va qualificar d'activitat que incidia “substancialment en el procés i la campanya electoral”.

La JEP ha fet públic un acord en què demana a la CCMA assumir “les conseqüències” de la decisió de retransmetre en directe per TV3 i “amb tota l'amplitud i desplegament de mitjans constatat, prèvia i àmpliament anunciada per les entitats convocants” la manifestació de la Via Lliure.

Segons la Junta Electoral Provincial de Barcelona, la proposta dels mitjans públics no respon en els termes ni en la finalitat a l'acord pres per la Junta Electoral Central el passat dijous, que va permetre la cobertura de la Via Lliure, però obligava a TV3 i Catalunya Ràdio a “compensar” els partits que no hi participen oferint-los espais informatius “en dia festiu i a la mateixa franja horària de la retransmissió en directe, i amb la mateixa durada”.

Aquest organisme afegia que l'oferta de compensació havia de fer-se de manera immediata per la CCMA a les formacions que no participaven a la Via Lliure en termes de proporcionalitat perquè, “donada la coincidència de missatges”, s'afavoria “notablement una de les candidatures concurrents”.

Així mateix, la JEP considera que la CCMA no ofereix un “espai informatiu com ho va ser la cobertura de la Diada”, sinó un conjunt d'entrevistes sense prèvia difusió que “en absolut compensaria a les formacions polítiques perjudicades” les conseqüències de la cobertura de la manifestació. Davant d'això, la Junta rebutja la proposta de compliment de l'acord de la Junta Electoral Central del passat 10 de setembre formulada per la CCMA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona