Política

L'oposició força la sortida de Lloret de Mar de l'AMI

El PP i Ciutadans van portar al ple municipal una moció per deixar l'associació de manera immediata, que va rebre el suport del Millor, el PSC, Podem i un dels dos regidors d'ICV-EUiA

Els grups del PP i Ciutadans de l'Ajuntament de Lloret de Mar van portar ahir al ple una moció per demanar que el municipi surti de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que va tenir el suport del principal grup de l'oposició, el Millor, el PSC, el regidor d'En Lloret Sí, se Puede, i un dels dos regidors d'ICV-EUiA, Miguel Gracia. L'altre regidor d'aquest mateix grup, Xavier Rodríguez Pacios, es va abstenir, i només van votar en contra de sortir de l'AMI CiU i ERC-Avancem, a l'equip de govern.

La moció, defensada pel regidor de Ciutadans Jaime Muzas, es va debatre durant gairebé una hora. Muzas va afirmar que l'AMI constitueix “un veritable ens de control supramunicipal per al nostre ajuntament, que queda obligat a acatar i complir les directrius de l'associació”. La moció comporta que l'Ajuntament revoqui de manera immediata la seva adhesió a l'associació, que deixi d'abonar la quota de 3.599 euros anuals i que es retirin els rètols situats als accessos en què s'informa que Lloret està adherida a l'AMI.

Paulino Gracia va dir que en tot cas l'adhesió a l'AMI s'hauria de portar a referèndum a la població, i el regidor del PP Enric Martínez va recordar que Lloret es va sumar a l'AMI en un ple del mandat anterior (el 2012), però “ara les forces són diferents”. “No podem permetre que instin la ciutadania a no complir les lleis”, va dir també Martínez, que va desitjar també una màxima participació en les eleccions del dia 27.

Miguel Gracia va dir que el que de veritat li importa és la llibertat de la classe treballadora, i va afirmar que l'AMI és un instrument “de la burgesia” que li fa pensar “en el No-Do dels anys cinquanta” quan parla de fomentar “els drets nacionals”.

Una moció oportunista

Tant Jordi Orobitg (ERC) com l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU), consideren que no és casual que es presenti ara la moció, a pocs dies de les eleccions. “M'és indiferent que s'aprovi la moció perquè de guanyar ja hem guanyat, el 27 votarem. Tindrem un mandat democràtic per assolir els objectius de l'AMI i pertànyer-hi serà indiferent, i aquesta victòria d'avui serà només per engreixar el seu ego”, va dir dirigint-se als que han proposat la moció. El portaveu del Millor, Marc Fuertes, va ser molt críptic. Després de dir que ha estat “dies” donant-hi “motes voltes”, “per respecte a molts companys de partit i, per què no dir-ho, perquè també m'ho han prohibit, no faré cap tipus d'intervenció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia