Política

Chacón: “O traiem a Mas de conductor del tren o ens estavellarà a tots”

La cap de llista del PSC per a les eleccions generals reclama als “catalans sensats” que vagin a votar diumenge

La cap de llista del PSC per a les eleccions generals, Carmen Chacón, ha cridat aquest dimarts els “catalans sensats” a acudir diumenge que ve a les urnes davant del projecte independentista d'Artur Mas perquè “o traiem aquest conductor de la màquina del tren o ens estavellarà a tots”.  En concret, i en declaracions a Antena3, Chacón ha confiat en què el 27-S la participació fregui el 80%, i ha responsabilitzat Mas que s'estigui parlant sobre el “drama” d'un “corralito” a Catalunya perquè és ell qui ha trencat “totes la lleis internes i internacionals”. 

Ha criticat que el president de la Generalitat posi el “crit al cel” quan ja coneixia els riscos de la independència, l'ha acusat de ficar por as catalans en dir que no pagarà el deute i s'ha preguntat si vol portar-los a la “indigència”. 

“Desallotgem aquest maquinista, que ens estrella”, ha demanat l'exministra, per a qui Catalunya està vivint un frau amb un Mas que segueix sense rendir comptes de la seva gestió, “s'amaga” al número 4 i “busca extres per a les escenes difícils com en les pel·lícules de Stallone”. 

Davant “l'espiral de silenci” que viu Catalunya des de fa cinc anys, Chacón ha apel·lat els “catalans sensats” -al 71% dels que se senten tan catalans com espanyols, segons ella- que votin per la unitat i facin sentir la seva veu com han fet sempre. 

I davant de l'immobilisme del PP i Ciutadans i l'independentisme, ha situat el PSC i la seva aposta per un pacte de convivència basat en l'estat federal, perquè “és capaç de fer vestits polítics-constitucionals ad hoc”. 

Això no obstant, ha subratllat que “l'urgent abans que l'important”, i ha precisat que el prioritari ara és “desautoritzar a les urnes el projecte independentista i després anar a un pacte constitucional i, aquí, caldrà parlar de tot”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona