Política

Una sentència anul·la el POUM de Blanes, que aprofitarà per refer-lo

La sentència en contra del POUM és arran d'un contenciós de l'associació de càmpings

L'oposició ho veu com una oportunitat per fer un text consensuat

L'Ajuntament de Blanes refarà el POUM aprovat el 2010, després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'ha declarat nul. La sentència ve motivada pel contenciós que va presentar l'associació de càmpings en relació amb l'estudi d'inundabilitat, i que el TSJC entén que no s'ajusta a la normativa. Tot i aquest revés, i a l'espera que surti la sentència definitiva (que l'equip de govern calcula que pot ser d'aquí a un any), els grups polítics del consistori van coincidir a valorar que serà una oportunitat per revisar el document i ajustar-lo a la realitat actual de Blanes.

“Proposem tornar a redactar un nou POUM que tingui en consideració el que diu la sentència i pugui incloure tot el que s'ha anat legislant aquests anys i altres qüestions de planejament que estem treballant”, va dir la tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Pepa Celaya. El regidor d'ICV-EUiA, Víctor Catalán, va recordar que el seu grup va ser l'únic que va oposar-se al POUM aprovat el 2010 (alguns grups que hi ha actualment en el ple no hi tenien representació), i va explicar que la nova redacció haurà de passar per un procés de participació ciutadana, i que el seu grup ja ha presentat propostes per incorporar-hi, entre les quals una xarxa de carrils bici i “posar fi a la dicotomia de barris i centre de la vila”.

El regidor de la CUP Jaume Pujadas va considerar que la revisió, “lluny de ser un problema, és una oportunitat” per consensuar el POUM, que al seu parer plantejava un creixement excessiu en alguns sectors. També va proposar protegir més la platja de s'Abanell. En el mateix sentit es va pronunciar Jordi Urgell (Batega), i el regidor d'ERC Àngel Canosa, per la seva banda, va plantejar la possibilitat de demanar responsabilitats a l'arquitecte que va redactar el POUM, però tant l'equip de govern com ICV-EUiA, van defensar-lo assegurant que no n'era el responsable. El punt es va aprovar per unanimitat.

Celaya va assegurar que en la nova redacció se seguirà un procés escrupolós de participació ciutadana, i tant el portaveu del PP com el de C's van pronunciar-se també, breument, a favor de la revisió.

C's no vol ni que l'AMI conegui els seus noms

A Blanes es va acordar que es decidiria per consulta ciutadana si el municipi s'afegia a l'AMI. Ciutadans va votar contra aquella proposta, i a l'hora d'aprovar l'acta del ple anterior, el regidor de C's Sergio Atalaya va demanar que quan es trametés l'acord de ple a l'AMI no hi constés el nom dels regidors de C's. “És normal que es facilitin els noms a una associació privada?”, va preguntar. “Si van votar en el ple, es recull i s'envia”, va dir el secretari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona