Política

Pineda fa llista dels reptes que prioritzarà fins al 2019

Presenta en públic el pla d'actuació municipal i obre un enllaç al web per garantir el control del compliment dels projectes

Educació, cohesió social, ocupació i transparència, entre les prioritats

El govern de Pineda de Mar (PSC i CiU) va exposar ahir per primer cop en un acte públic un pla d'actuació municipal (PAM). El gest, segons destaquen fonts del consistori, s'emmarca tant en la voluntat d'augmentar la participació ciutadana en la vida pública com en la de “garantir la màxima transparència” de l'administració local. El PAM que es va presentar recull les accions, projectes i estratègies a seguir de diferents àmbits que es prioritzen a partir de cinc eixos: Educació; Equipaments i Grans Projectes; Barris, Aposta per la qualitat de vida i la Cohesió social; Ocupació i Protecció Social i A prop, + Transparent, + Governança. Paral·lelament a la presentació del document, aquest es va penjar al web del consistori perquè pugui ser consultat per la ciutadania, però també perquè pugui rebre propostes i, especialment, perquè es pugui fer seguiment del compliment de cada projecte. L'alcalde, Xavier Amor (PSC), destaca que es tracta d'un pla “realista, però sense renunciar a una certa ambició”. “És una proposta que il·lusiona i que recull no només projectes cabdals, sinó la feina que es fa i es continuarà fent del dia a dia i aquells projectes que han necessitat vuit anys per fer-se realitat”, va dir.

En aquest sentit, sobre la taula hi ha el centre cívic del Poblenou, a punt d'inaugurar-se, les obres d'allargament del passeig Marítim que tot just han començat, i les obres d'adequació de la sala polivalent de la biblioteca Serra i Moret que ja han estat adjudicades. “Hem estat un govern que ens ha tocat gestionar la crisi i ens veiem amb molta força per continuar endavant ara que sembla que ens comencem a recuperar”, va insistir Amor, que va recordar la importància del PAM “a l'hora de plantejar les estratègies de futur tant a nivell local com a nivell de referent comarcal”. En aquest sentit, Amor va avançar la voluntat del seu govern que Pineda esdevingui una ciutat intel·ligent. Una altra peça clau del PAM, segons va remarcar l'alcalde, són les polítiques socials “per les quals es continuarà apostant en ferm aquest mandat”. Alguns exemples són les bonificacions per a persones que passen per una situació econòmica difícil o la propera posada en marxa d'una oficina d'habitatge. “Continuarem buscant fórmules per minimitzar la pressió fiscal en els col·lectius més desfavorits”, va puntualitzar.

Suport de fora

Altres compromisos que el govern assumeix en els propers quatre anys però que com va destacar l'alcalde no depenen només del govern local són el nou institut de secundària, l'ampliació del polígon industrial Mas Roger i el desenvolupament del pla parcial 1 que ha d'unir el barri del Poblenou amb el centre de Pineda. Prèviament a la presentació del PAM, el govern va fer balanç dels primers cent dies i també va aprofitar per destacar algunes actuacions que s'han d'inaugurar aviat com la construcció del parc d'educació vial i el projecte Taxi-Bus, “una prova pilot per comunicar zones llunyanes que no disposen de servei de bus interurbà amb el centre del municipi”.

LA FRASE

El PAM és bàsic tant per plantejar les estratègies a nivell local com comarcal del municipi
Xavier Amor (PSC)
ALCALDE DE PINEDA DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona