Política

Democràcia i Llibertat, nova marca de CDC

Convergència concorrerà al 20-D amb Reagrupament i Demòcrates

Democràcia i Llibertat és la marca sota la qual concorrerà Convergència a les eleccions del 20 de desembre, i ho farà en coalició amb Reagrupament i Demòcrates de Catalunya. El consell nacional de CDC va avalar ahir amb el 84,25% dels vots la candidatura conjunta per als comicis estatals, que pretén “eixamplar la base electoral de l'independentisme”, en paraules de la portaveu convergent, Marta Pascal. I per visualitzar-ho, va explicar, han triat dues de les paraules que més ha utilitzat Convergència en els últims anys per reivindicar el dret a decidir i la independència de Catalunya.

Democràcia i Llibertat es tracta d'una coalició “puntual” amb vista a les eleccions espanyoles, que també vol “donar compliment” al “mandat democràtic” de les eleccions del 27 de setembre d'impulsar la independència. Pascal va rebutjar les interpretacions que indiquen que Convergència pretén “amagar el nom”, en un moment en què vol girar full al pujolisme i posar rumb a la refundació de la formació que ha de culminar amb un congrés. Pascal va assegurar que és una iniciativa per “reafirmar-se” en la voluntat de llançar una “proposta atractiva” als catalans per complir amb el resultat majoritari expressat a les urnes el 27-S.

84,25% de vots

La nova coalició ha rebut el 84,25% de vots favorables, el 7,87 de contraris, el 4,72% d'abstencions i el 3,15% de paperetes en blanc en el consell nacional, màxim òrgan de CDC entre congressos, al qual no va assistir el líder del partit, Artur Mas.

En la trobada encara no es va decidir la distribució ni els noms dels candidats de CDC, Demòcrates i Reagrupament, en espera de les designacions internes de cada formació i les negociacions que es faran. Serà en un nou consell nacional, el 14 de novembre, quan es ratificaran les llistes definitives. Al capdavant de la de Barcelona hi haurà el conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs, que dijous ja va ser nomenat precandidat per l'assemblea territorial d'Osona. També es donen per fets els noms de Jordi Xuclà i Carles Campuzano.

En el transcurs del consell nacional, segons va explicar Pascal, el coordinador general de Convergència, Josep Rull, va assegurar que hi ha marge d'acord amb la CUP per a la investidura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia