Política

Inversió de 315.000 euros per als 21 barris de Blanes

És el que preveu l'avantprojecte de pressupost del 2016 perquè els veïns puguin decidir com es distribueixen

També es destinen 100.000 euros a la construcció de la rotonda de Ca la Guidó

L'avantprojecte de pressupost del 2016 de l'Ajuntament de Blanes xifra les despeses i els ingressos en 45.759.393,80 euros, una xifra pràcticament idèntica a la del pressupost que es va aprovar el 2015 (va ser un 0,31% superior). El pressupost, que tot just s'ha avançat als partits polítics de l'oposició perquè el puguin estudiar, és, doncs, bàsicament continuista, tot i que en l'apartat de les inversions creix. Si el 2015 hi havia previstes inversions per valor de 891.742 euros, l'esborrany de pressupost que ha presentat l'equip de govern del PSC i CiU preveu unes inversions d'1.345.000 euros.

D'aquestes, es preveu destinar 100.000 euros a la construcció de la reclamada rotonda de Ca la Guidó. De fet, es va aprovar la seva construcció en una moció fa dos mesos, però està condicionada al fet que prèviament la titularitat de la carretera passi a l'Ajuntament. També destaca una partida de 315.000 euros en inversió en barris (a Blanes n'hi ha 21), que forma part de l'embrió de projecte participatiu que endegarà l'Ajuntament en el pròxim exercici. Precisament, en el darrer ple es va aprovar una moció de la CUP perquè l'any vinent s'elabori el pressupost participatiu. Salvador Tordera (PP) va apostar perquè en la participació els vots siguin nominals, i no pas un vot per a una associació. Àngel Canosa (ERC) va mostrar-s'hi favorable però va afirmar que la CUP és “massa optimista”, ja que si tot just ara es debat el pressupost del 2016, si l'any vinent es fa en les mateixes dates només quedaran quinze dies perquè les entitats i els veïns es pronunciïn sobre les inversions. Sergi Atalaya (C's) va considerar-ho precipitat i el seu grup es va abstenir, mentre que la resta hi va votar a favor.

LES XIFRES

1,3
milions
és la part que es preveu per a inversions, entre les quals hi ha la construcció de la rotonda de Ca la Guidó.
45,7
milions
d'euros és la xifra de l'avantprojecte de pressupost que ha plantejat l'equip de govern de Blanes.

La piscina de moment no es preveu

Els pressupostos participatius eren una de les apostes d'alguns partits en el programa electoral de les municipals, i CiU també ho havia plantejat en el programa, segons va explicar ahir Quim Torrecillas. Una altra de les apostes de l'equip de govern (CiU i el PSC) en el programa electoral era la construcció d'una piscina, que de moment no s'inclou en el pressupost del 2016 perquè ja és prou ajustat. Una altra de les partides que destaquen és la inversió en clavegueram (460.000 euros), que correspon al cànon de manteniment que es paga a Aigües de Blanes, però no són reformes. Segons les dades que es recullen en l'avantprojecte, els ingressos per impostos directes baixen un 2,25%. En concepte d'IBI de naturalesa urbana, es passarà de recaptar 12.892.919 euros als 12.635.060 previstos el 2016. Les inversions reals també baixen (de 424.757 euros es passa a 250.000), mentre que les despeses de personal pugen un 3,42%. En total, es preveuen unes despeses de personal de 13.199.601,96 euros, que representen pràcticament el 29% del pressupost global.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona