Política

Xuclà reclama un estat propi per posar fi a “la vergonya”

Pel candidat de Democràcia i Llibertat, la “inseguretat jurídica” al front marítim es deu a l'Estat espanyol

El diputat diu a Tossa que la inversió s'ha reduït un 86% en cinc anys a la demarcació

El diputat al Congrés i cap de llista de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, va dir ahir que l'Estat espanyol és el responsable de “la inseguretat jurídica” al front marítim. Segons Xuclà, “és una veritable vergonya que la llei de costes, aprovada el 1985, no s'hagi desenvolupat”.

Xuclà va fer campanya a la Selva Marítima. Al migdia va ser a Tossa de Mar, i també va anar a Lloret i Blanes. L'advocat nascut a Olot va parlar de la ineficiència de l'Estat i dels problemes endèmics no resolts. Va assenyalar que un 30% de la costa espanyola encara no té definida la delimitació entre el que pertany al front marítimoterrestre i el que és de competència municipal. Això ha provocat casos d'indefensió de “propietaris holandesos i francesos d'Empuriabrava que no tenen seguretat jurídica i que veuen que l'Estat espanyol no és seriós”. Xuclà va destacar la feina feta en aquest assumpte per l'exdiputat i company de partit Carles Pàramo, i va assenyalar que la gestió de Madrid ha provocat incidències a Roses, Empuriabrava i Lloret.

“Declaració de retirada”

Xuclà va explicar a Tossa de Mar que l'Estat havia fet “una declaració unilateral de retirada de les seves obligacions d'inversió”, a diferència del que ha fet el Parlament: “Nosaltres no hem fet cap declaració unilateral d'independència”, va assenyalar Xuclà. “L'Estat és especialista a pressupostar i no executar les partides”, hi va afegir.

Acompanyat del coordinador de CDC, Josep Rull, l'exalcaldessa de Tossa Imma Colom i l'exalcalde de Lloret Romà Codina, Xuclà va recordar que la Selva Marítima equival a un 20% de la demarcació, i que cal tenir-la en compte. Sobre el fet que l'Estat s'hagi desentès de la demarcació quant al front marítim, el diputat va assenyalar que hi ha hagut un descens de la inversió del 86% en cinc anys. Xuclà va recordar que el govern espanyol és incapaç de posar fi a la falta de regeneració de la platja de s'Abanell (Blanes).

L'antic senador, que avui serà a la fira de Sant Nicolau del Mallol, a la Vall d'en Bas, va començar el discurs en un bar de Tossa donant suport a l'Ajuntament de Girona, que l'Audiencia Nacional ha posat en el punt de mira. Xuclà va lamentar que “a un problema polític l'Estat plantegi una solució jurídica. Així, anem malament [...]. No hi ha marc de diàleg a l'Estat espanyol”.

LA FRASE

Hi ha una asfíxia premeditada de l'Estat en inversions en costes [a Girona]. Ens cal un estat propi
Jordi Xuclà
CAP DE LLISTA DE DEMOCRÀCIA I LLIBERTAT PER GIRONA

Rull: “L'Estat ens anirà en contra”

El coordinador general de CDC, Josep Rull, va acompanyar Xuclà i va assenyalar que la candidatura de Democràcia i Llibertat vol anar a Madrid “a complir la resolució del Parlament: a negociar i a parlar amb l'Estat espanyol i la Unió Europea. I això que l'Estat ens anirà sempre en contra”.

Rull assegura que a Madrid Democràcia i Llibertat hi vol anar a parlar “i no a fer exabruptes”. Va recordar el 9-N de l'any passat: “Si fem les coses bé, ens en podem sortir”. Va assenyalar que les negociacions de Junts pel Sí i la CUP avancen. “Si el pacte és bo, pactarem, però no ho farem a qualsevol preu”. L'acord inclourà “fer front a l'emergència social i fer viable el procés de transició nacional”, va assenyalar Rull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia