Política

Blanes insta Lloret a rectificar i a fer la consulta de la C-32

L'oposició es va unir ahir en el ple per exigir una moratòria de les obres fins que no s'hagi consultat a la ciutadania

L'Ajuntament de Blanes demanarà a l'Ajuntament de Lloret que rectifiqui i mantingui la consulta ciutadana sobre la C-32 (retirada en el ple de dilluns) i al Departament de Territori i Sostenibilitat que respecti la moratòria de les obres fins que el territori no s'hagi pronunciat en el procés participatiu. La petició es va acordar en el ple d'ahir, mitjançant una moció d'urgència defensada pel portaveu d'Aturem la C-32, Jordi Gaitán, que va tenir el suport de tots els grups de l'oposició (ICV-EUiA, ERC, Ciutadans, la CUP, Batega i el PP) i l'abstenció de CDC i el PSC, que haurien donat suport a la moció si hagués demanat només que es mantingués la moratòria del projecte. Gaitán va dir que la consulta només te sentit si la fa tot el territori. “Si la tirem endavant a Blanes no serviria perquè ens han dit que al maig començaran les obres. La plataforma no té ganes de gastar 10.000 euros en un procés que no serveixi”, va dir, i per això era cabdal instar l'Ajuntament de Lloret “que no faci que l'Ajuntament de Blanes no pugui complir el que va dir que volia fer”.

Jaume Pujadas (CUP) va demanar als grups que tenen també representació a Lloret que facin entendre “als companys de files que no és un tema d'autopista sí o no, sinó de qualitat democràtica”. Víctor Catalán (ICV-EUiA) va dir que ells no són “demòcrates a temps parcial” i va criticar que tot i que l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, no va fer-se la foto amb el conseller, va donar suport al projecte, tot i estar pendent de la consulta. Jordi Urgell (Batega) va formular una qüestió: “Què pensaríeu si ara En Comú Podem digués que no vol fer el referèndum? Seria patètic.” Àngel Canosa (ERC) va demanar diferenciar les actuacions d'ERC a Lloret i Blanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia