Política

Puigdemont: “Posem trens a la via no perquè xoquin sinó perquè vagin lluny”

El president ha donat la benvinguda a Lleida al primer dels dos trens nous per a la línia de la Pobla que començaran a circular a la primavera

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha remarcat aquest dissabte que el Govern posa trens a la via “no perquè xoquin, sinó perquè vagin lluny” durant l'acte de benvinguda al primer dels dos trens nous que circularan per la línia de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) a partir d'aquesta primavera “Posem trens a la via no perquè xoquin, sinó perquè vagin lluny, perquè portin persones i contribueixin a la riquesa social, humana, econòmica i cultural d'aquest enorme, divers i fantàstic país que és Catalunya”.

“A Catalunya, sabem perfectament que en el cas de les infraestructures, o les fem o no ens les fan”, ha remarcat Puigdemont, que ha estat acompanyat pels consellers Josep Rull i Santi Vila i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC).

Amb l'arribada dels nous trens Ferrocarrils de la Generalitat substituirà Renfe com a operadora de la línia, que ja és propietat del Govern. Per tant, la gestió es farà íntegrament des de Catalunya. Puigdemont ho ha aprofitat per treure pit de la gestió que fa la Generalitat de les infraestructures de mobilitat respecte d'aquelles que depenen del Govern espanyol. “Gestionem millor i és un fet comprovable”, ha dit, i ha afegit que és “una diferència objectiva i no ideològica”.

El primer tren que ha arribat des de Suïssa, on s'ha fabricat, s'ha descarregat a l'estació de Vilanoveta de Lleida i començarà a funcionar ara en període de proves. D'aquí unes setmanes arribarà la segona unitat i a la primavera començaran a circular. Es recuperaran les tres freqüències diàries entre Lleida i la Pobla, retallades a només una des del 2012, i també hi haurà parades a demanda en set estacions. A més, les emissions contaminants es reduiran un 60%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia