Política

Rebelo de Sousa guanya les presidencials portugueses (96% del vot escrutat)

El candidat conservador aconsegueix evitar una segona volta en obtenir gairebé el 53% dels vots

El seu principal rival, Sampaio de Nóvoa, recull el 22% dels suports

Amb més del 96% dels vots escrutats, el candidat conservador a la presidència de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, és el guanyador de les eleccions presidencials al país, que aquest diumenge s'han celebrat en primera volta. Algun dels seus rivals ja l'ha felicitat per la seva victòria.

Rebelo de Sousa, de 67 anys i molt conegut perquè durant més d'una dècada va ser un influent comentarista polític a la televisió, es convertirà en el nou cap d'Estat, en cohabitació amb l'executiu format per una aliança d'esquerres.

El recompte dels vots li atorga, amb el 96,75% de l'escrutin realitzat, el 52,79 % dels suports, gairebé tres punts més dels que necessitava per evitar una segona ronda.

El seu principal rival, l'acadèmic António Sampaio da Nóvoa, un independent proper al Partit Socialista, es queda a 30 punts de distància, amb 22,17% dels sufragis.

Encara més lluny queden la candidata Marisa Matias, del Bloco da Esquerda (10,00%) i la socialista Maria de Belém (4,26%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia