Política

Llinares: “Encara no ha sortit tot. La claveguera del PP al País Valencià és immensa”

L'exdirector de l'IVAM i actualment gerent de l'Ajuntament de Barcelona creu que la detenció d'Alfonso Rus és només una part de la corrupció dels populars a València

“Encara no ha sortit tot. La claveguera del PP al País Valencià és immensa. Recorre de nord a sud i d'est a oest”. D'aquesta manera tant conduent s'ha expressat el Jona Llinares, l'exdirector de l'IVAM i actualment gerent de l'Ajuntament de Barcelona, en una entrevista a El Punt Avui Televisió després que ahir la Guàrdia Civil va arrestar una vintena de persones en un operació contra la corrupció en ajuntaments del País Valencià que havien estat governats pel Partit Popular. Entre els detinguts hi ha Alfonso Rus, expresident de la Diputació de València i exalcalde de Xàtiva.

Llinares considera que la detenció de Rus a partir de les gravacions que es van fer al gerent d'Imelsa, una de les empreses de la diputació, “retrata una part d'aquesta corrupció d'una forma tant clara i a la vegada tant burda”.

LLinares també s'ha referit a la llei electoral valenciana, que ha titllat d'“aberració”. Considera que gràcies a ella, el PP s'ha perpetuat en els òrgans de govern i ha evitat l'entrada de nous partits, com Compromís, a les Corts valencianes.

Llinares va ser director general de l'Institut Valencià d'Art Modern i director general del Palau de la Música després que esclatés el cas Millet, el qual va ajudar a aclarir. Ada Colau el va fitxar per dirigir els serveis jurídics i de transparència de l'Ajuntament de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia