Política

La direcció del PSOE reitera el 'no' als acords amb el PP a un dia del Comitè Federal del partit

El secretari d'Organització del partit assegura que fer possible la investidura d'un president del PP implicaria “blanquejar” la seva corrupció

Les declaracions de Felipe González a El País, la reunió dels “barons” socialistes a Madrid i els missatges que llancen alguns dirigents territorials del PSOE no han fet variar en absolut l'oposició frontal de la direcció dels socialistes espanyols a cap mena d'entesa que faci possible la investidura d'un president del PP. El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha insistit aquest divendres en una entrevista a RNE que permetre un govern amb Rajoy seria “una manera de blanquejar i indultar el PP”, i per tant, qualsevol diàleg amb els populars tindrà com a única finalitat “dir-li que no”. Tot plegat a les portes del Comitè Federal del PSOE que té lloc aquest dissabte i on Pedro Sánchez haurà de sotmetre a prova la seva aposta per una govern “progressista” que prioritàriament passaria per un acord amb Podem, però on no descarta tampoc Ciutadans. Sánchez s'entrevistarà aquest divendres amb Miquel Iceta, Javier Fernández, Guillermo Fernández Vara, la basca Idioa Mendia, a més de la líder del PSOE andalús, Susana Díaz.

El secretari d'Organització del PSOE s'ha mostrat convençut a RNE que el Comitè Federal d'aquest dissabte “reforçarà” l'aposta que la formació ja va fer precisament a l'última reunió d'aquest organisme: apostar per un “canvi progressista a Espanya” descartant cap acord amb el PP i sense fer marxa enrere en la qüestió territorial. Segons Luena, és una línia “compartida pel conjunt del partit” que obre la via a Sánchez per “negociar” amb la resta de formacions “en base al que necessita Espanya”.

Luena, que aquesta tarda es reunirà amb els secretaris d'Organització de les federacions per coordinar el Comitè Federal de dissabte, ha reiterat que en aquestes negociacions el PSOE “ni vol ni buscarà el suport dels partits independentistes” però “si arriba el moment parlarem amb tots” perquè en la gestió del tema català ha faltat “juntament a la defensa de la llei una oportunitat per al diàleg”. També ha lamentat “actituds de bloqueig, interessos tàctics i de campanya electoral” per part d'altres formacions, en referència a Podem i C's.

A aquest Comitè Federal s'hi votarà la convocatòria del període ordinari de congressos i el pressupost del partit. La data del Congrés serà important perquè la direcció actual el vol situar més enllà del període d'investidura, a finals de primavera, tot i que hi ha sectors del partit que volien que fos abans, perquè s'hi ha de votar el nou secretari general del PSOE.

Més enllà de les qüestions internes, Luena ha criticat que Rajoy hagi deixat el procés electoral en un “limbo”: “Ni va a la investidura ni se'n va de la política” i “passarà a la història com l'home que li va dir 'no' al rei d'Espanya”, ha dit. Segons el secretari general del PSOE Rajoy és “un supervivent, però això no va de la supervivència de Rajoy sinó de l'estabilitat d'Espanya”. “O va a la investidura o abandona la política espanyola”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia