Política

Fernández Díaz diu que la figura de Rajoy és “innegociable” i apunta que el PP no tem unes eleccions

El ministre en funcions creu que Sánchez vol ser investit “a qualsevol preu” ì lamenta que el PSOE es tanqui en banda a dialogar amb els populars

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista a TVE que per al PP la figura de Mariano Rajoy és “innegociable” i que, malgrat que considera que anar a les eleccions seria “un fracàs” col·lectiu de les formacions espanyoles, el PP no tem aquesta opció: “si cal anar-hi s'hi va”.

“Em sembla poc seriós com a mínim que els qui han tret el pitjor resultat de la seva història es permetin dir a qui ha guanyat les eleccions que ha de renunciar. El PP s'ha manifestat amb tota claredat i el lideratge de Rajoy és indiscutible al sí del partit”, ha sentenciat.

A poques hores que el rei Felip VI rebi a La Zarzuela els dos candidats a la presidència, Fernández Díaz ha acusat el PSOE de manca de voluntat de diàleg per haver-se tancat en banda a cap negociació amb els populars per a la formació d'un govern. També ha criticat durament la voluntat de Sánchez de formar govern amb el suport de Podem i les abstencions d'ERC i DiL. “Sánchez vol ser investit president costi el que costi” i “em sembla molt rellevant i preocupant que cap dels partits amb els que vol fer acord de govern ha signat el pacte antigihadista”.

El ministre en funcions ha defensat novament la gran coalició com la proposta de govern que transmetria a l'Estat i al món “ certesa, estabilitat i fortalesa i que estaria en condicions d'oferir consens”, i ha recordat que “sense el PP no hi ha reforma constitucional”. “Cal ser seriosos i no enganyar la gent. Sense el PP no es pot afrontar cap de les grans reformes que Espanya necessita”, ha dit.

També ha assegurat que el nou cas de corrupció al PP valencià que ha posat al descobert l'operació Taula li sembla “lamentable” i ha recordat que la corrupció ha fet un mal enorme al PP, perquè sense ella no hauria perdut els milions d'electors que l'han deixat de votar respecte al 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona