Política

Sánchez, disposat a intentar formar govern “si Rajoy renuncia”

El líder del PSOE diu que si el rei li fa l'encàrrec “farà un pas endavant” i negociarà amb totes les formacions polítiques


El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha traslladat aquest dimarts al rei Felip VI que “està disposat a formar govern” a l'Estat espanyol “si Rajoy renuncia” a la investidura. “El PSOE està disposat a formar govern i a parlar amb la resta de formacions polítiques”, ha afirmat Sánchez en la roda de premsa posterior a l'audiència que ha mantingut amb el monarca.

Sánchez ha assegurat que malgrat que creu que la democràcia “no te dreceres” i cal “respectar els temps i els procediments”, si Rajoy evita de nou sotmetre's a una sessió d'investidura, ell “farà un pas endavant” i “intentarà formar govern i treure d'aquesta situació de bloqueig a la democràcia parlamentària i les seves institucions”.

Per aconseguir un acord s'ha mostrat disposat a negociar amb totes les formacions, també el PP, tot i que ha assegurat que ell, per convicció personal, no buscarà el suport dels independentistes (ERC i DiL). Segons ha assegurat, intentarà que li surtin els números “pas a pas”, però ha llançat un missatge a Podem i li ha recordat que els espanyols “no entendrien” que les forces progressistes no es posessin d'acord per fer possible el canvi.

En aquest marc, ha assegurat que “se sent fort” dins del PSOE per impulsar aquest projecte, tot i les discrepàncies que diversos barons li van expressar durant el Comitè Federal del passat dissabte.

Segons Sánchez, un cop manifestada la seva voluntat haurà de ser Rajoy qui resolgui ara qui se sotmetrà finalment a la sessió d'investidura. El líder del PP es reunirà amb Felip VI a les cinc de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia