Política

El govern reactiva les obres de L9 del metro perquè arribi a la Zona Franca el 2017

El conseller Josep Rull es mostra convençut que s'arribarà a un acord entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per accelerar el ritme de les obres

Els treballs s'iniciaran el 15 de febrer, tres dies després de la inauguració de la L9

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s'ha compromès aquest dimecres a continuar les obres de la L9 del metro, concretament el ramal del a Zona França (que es coneixerà com a L10 ) a partir del 15 de febrer.

En resposta a una pregunta oral al Parlament, Rull ha dit que la Generalitat “farà un esforç” perquè el metro arribi als barris de la Marina i Zona Franca i s'ha mostrat “convençut” que hi haurà un acord entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per “incrementar el ritme” de les obres per posar en servei el “màxim nombre d'estacions” del ramal de Zona Franca l'any 2017.

També Rull ha aprofitat per retreure al Govern espanyol l'esforç inversor que fa a Catalunya en matèria de Rodalies i transport públic: “Els últims anys la Generalitat s'ha gastat una mitjana de 300 milions anuals per ampliar la xarxa ferroviària, mentre que l'Estat es gastava 50 milions l'any en Rodalies”, ha lamentat el conseller.

En la seva interpel·lació al conseller de Territori, el diputat de Junts Pel Sí Marc Sanglas ha denunciat també “la falta d'inversió de l'Estat en infraestructures”.

Aquest anunci arriba poc abans que s'inauguri un nou tram de 20 quilòmetres de la L9 del metro entre Zona Universitària i la terminal T1 de l'Aeroport del Prat de Barcelona, prevista per al pròxim 12 de febrer i que connectarà les ciutats de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i el Prat de Llobregat (Baix Llobregat).

A l'octubre del 2015, l'Ajuntament de Barcelona va anunciar que es plantejava avançar els fons necessaris per reactivar les obres del metro a la Zona Franca, i el consistori dirigit per Ada Colau va pactar amb ERC una proposició per exigir a la Generalitat que “financi i acabi” el projecte del metro per als barris de la Marina, que han vist posposar la data de l'arribada del suburbà en repetides ocasions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia