Política

Rajoy estudia portar al TC l'inici de tramitació de les tres lleis de desconnexió

L'executiu espanyol també aprovarà aquest divendres el conflicte de competència per la creació de la conselleria d'Exteriors

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous que el seu executiu ha encarregat als serveis jurídics de l'Estat que estudiïn les iniciatives de Junts pel Sí i la CUP al Parlament de Catalunya perquè es creïn les ponències de les tres lleis de “desconnexió”. Segons Rajoy, si hi ha indicis que “poden contradir el que diu la Constitució actuarem com fins ara” i el seu govern portarà la qüestió al Tribunal Constitucional. “El govern està en funcions, però l'Estat, la Constitució i les lleis no estan en funcions, estan en vigor, i es defensaran dels atacs”, ha afirmat. També ha anunciat que després de rebre l'informe del Consell d'Estat, el seu executiu aprovarà aquest divendres presentar un conflicte de competència davant del Tribunal Constitucional contra la creació de la conselleria d'Exteriors de la Generaliat, tal com ja ha fet contra la creació de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent del Parlament de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia