Política

El PP situa Rita Barberá a la diputació permanent del Senat, aforada si se celebraren noves eleccions

El grup popular no es planteja reclamar l'acta de l'excaldessa perquè no es troba imputada judicialment

El grup parlamentari del PP al Senat ha situat l'exalcaldessa de València Rita Barberá, actual senadora, a la diputació permanent de la cambra alta, situació que li permetria continuar com aforada en el cas que se celebraren noves eleccions espanyoles i que l'exalcaldessa fóra investigada judicialment per l'operació Taula, que implica la pràctica totalitat dels seus equips de govern. Segons que han informat fonts del grup popular a l'ACN, Barberá, que no es troba investigada en aquest cas, serà suplent en aquesta diputació permanent, òrgan de continuïtat entre legislatures, cosa per la qual continuaria sent senadora mentre se celebren nous comicis. Les mateixes fonts han informat que l'exalcaldessa de València no ha assistit a la constitució de cap de les dues comissions de les qual forma part com a vocal, la Constitucional i la d'Economia i Competitivitat. Barberá ha estat substituïda per altres senadors.

L'exalcaldessa no presidirà però ni serà portaveu de cap comissió al Senat, després que el grup parlamentari popular haja anunciat aquest dimarts la composició de la presidència de les diferents comissions parlamentàries, que es constitueixen aquest dimarts. Barberá va presidir la darrera comissió constitucional del Senat abans de la seua dissolució i va ser proposada per a la presidència d'aquesta mateixa comissió. El PP ha designat però l'expresident de Castella i Lleó i del Senat Juan José Lucas. L'operació Taula, amb la implicació de la pràctica totalitat dels equips de govern de Rita Barberá a l'Ajuntament de València, ha restat possibilitats l'exalcaldessa.

Aquest dimarts, el portaveu del PP al Senat, José Manuel Barreiro, ha indicat que en aquests moment el grup no es planteja reclamar l'acta de senadora a Rita Barberá perquè no es troba imputada judicialment i que l'exalcaldessa ha estat designada per les Corts Valencianes. El grup popular sí ha designat en canvi l'expresident de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra com a president de la comissió internacional per al desenvolupament, que tindrà com a portaveu la senadora valenciana Asunción Sánchez Zaplana (exconsellera de Benestar Social).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona