Política

El Parlament homenatjarà Muriel Casals dijous a les cinc de la tarda

Els presidents de la Generalitat, Carles Puigdemont, Òmnium, Jordi Cuixart, i la presidenta del Parlament Carme Forcadell prendran la paraula en l'acte institucional

A les set de la tarda Òmnium ha convocat una concentració al passatge dels Til·lers, al costat de la cambra catalana

La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts homenatjar la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals el proper dijous a les cinc de la tarda en un acte institucional a l'auditori de la cambra catalana.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha explicat que hi assistiran tots els grups parlamentaris. Hi prendran la paraula el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i ella mateixa com a presidenta del Parlament.

L'acte, d'una hora de duració, serà el preludi de la concentració que Òmnium ha convocat a les set de la tarda al Passatge dels Til·lers, al costat del Palau del Parlament.

Forcadell ha diferenciat el caràcter “institucional” de l'homenatge que li farà el Parlament a la “diputada Muriel Casals”, del “reconeixement i homenatge públic” que li farà la ciutadania a continuació.

El Parlament també mostrarà el seu condol a la família de la diputada amb un minut de silenci abans d'iniciar la sessió plenària del dimecres.

L'expresidenta d'Òminium va morir la matinada de diumenge passat com a conseqüència de les ferides que va patir arran de l'atropellament per una bicicleta el passat 30 de gener a Barcelona.

Juntament amb Forcadell va ser una de les cares visibles del procés independentista impulsat per la societat civil. Va presidir Òmnium del 2010 al 2015, quan va deixar el càrrec per presentar-se a les eleccions del 27-S dins la llista de Junts pel Sí. Des del 26 de gener presidia la comissió d'estudi del Procés Constituent al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia