Política

Puigdemont es veu preparat per ser president d'una Catalunya independent

Aposta per un estat català sense “un exèrcit convencional” tot i que remarca que aquesta qüestió l'hauria de decidir la gent durant el procés constituent

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest divendres que es veu “preparat” per presidir una eventual Catalunya independent, encara que creu que no és “l'únic” que ho pot estar, i ha remarcat que en tot cas serà la ciutadania la que decidirà si es materialitza la secessió.

Ha explicat també que una hipotètica Catalunya independent no hauria de tenir un “exèrcit convencional”, però sí una política de defensa per fer front, per exemple, a les amenaces cibernètiques, encara que ha dit que aquesta qüestió la decidirà la ciutadania durant l'anomenat “procés constituent”.

Puigdemont ha abordat l'actualitat política en una entrevista a Barcelona Televisió (BTV), en la qual ha respost preguntes de diversos alumnes de l'escola Nou Patufet de Barcelona.

En ser preguntat per si creia que estava preparat per presidir una Catalunya independent, Puigdemont ha respost afirmativament, malgrat que, quan va assumir el càrrec després del “pas al costat” d'Artur Mas, va prometre que ho feia amb caràcter temporal.

No obstant això, l'exalcalde de Girona ha puntualitzat que no és “l'únic preparat” per poder presidir una hipotètic Estat català.

El president ha expressat el “ple convenciment” que s'arribarà a la independència si el procés continua de forma “pacífica i democràtica, i si ho volen la majoria dels catalans”, atès que per a ell “la voluntat de la gent és la llei suprema”.

Preguntat pel model de defensa de l'hipotètic Estat, Puigdemont ha incidit que ho decidirà la ciutadania durant el procés participatiu que s'impulsarà per redactar la “Constitució catalana” i en la seva ratificació en un referèndum.

Però ha opinat que en lloc d'un “exèrcit convencional”, caldria articular una política de defensa més orientada a la intel·ligència i a combatre les amenaces a les xarxes informàtiques.

Respecte al president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha lamentat que digui “coses insensates” i que, quan se li pregunten “coses serioses, no diu res”, a l'hora que li ha retret la seva “descortesia” per no trucar-lo quan va ser investit president de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia