Política

El PSC torna al govern de Lloret, que ara tindrà majoria

CDC i ERC-Avancem destaquen que l'acord dóna una estabilitat necessària però prometen continuar dialogant amb l'oposició

Es passarà de set tinents d'alcalde a quatre

El PSC tornarà a governar a Lloret de Mar després de tretze anys a l'oposició, i en el segon intent que es fa en aquest mandat d'arribar a un acord. El nou pacte el van segellar ahir els dos grups que han governat fins ara en minoria (CDC i ERC-Avancem) i el PSC, i donarà l'estabilitat llargament desitjada a l'equip de govern, després d'un mandat (2011-2015) en minoria i amb molta tensió. Malgrat tot, els grups del govern van assegurar que continuaran buscant el diàleg i acords amb la resta de grups.

L'alcalde, Jaume Dulsat (CDC), va remarcar que la col·laboració amb el PSC sempre ha estat positiva, i per això veu l'acord “com una conseqüència natural”. Va assegurar, a més, que, tot i tenir majoria, el govern continuarà dialogant amb la resta de formacions “com fins ara”. En el mateix sentit es va pronunciar Jordi Orobitg (ERC), que a més va recordar que les tensions dels últims quatre anys en minoria van comportar un desgast molt gran. “És important que hi hagi un govern potent que pugui presentar propostes potents i que siguin enriquides pels altres grups”, va considerar. Interpel·lat sobre què ha canviat perquè ara el PSC sí que accepti el pacte amb ERC-Avancem, Antonio Lorente va parlar de circumstàncies “diferents”. “En aquell moment hi havia una situació diferent, al final has de mirar per Lloret de Mar. Això passa per damunt de qualsevol altra cosa”, va dir. L'alcalde ho va resumir d'una altra manera. “Han passat 240 dies”, va dir fent seves les paraules del regidor de Turisme, Joan Gou. “A l'inici del mandat no ens coneixíem prou i entenc que el grup socialista es va voler donar un temps per veure si funcionarien les tres peces d'aquest puzle”, va concloure.

Pel que fa a la reordenació de les àrees, les tinences d'alcaldia es redueixen de set a quatre. Els dos primers tinents d'alcalde continuen sent Albert Robert (CDC), que assumirà l'àrea econòmica, i Jordi Orobitg, però Antonio Lorente passa a ser el tercer tinent d'alcalde, i Lluïsa Baltrons, la quarta. Per part del grup socialista, Cristian Fernández assumirà Joventut i Agenda 21; Eduardo López, Manteniment i Brigades, i Antonio Lorente es farà càrrec de Serveis Socials, Benestar i Família i el Consell del Taxi, Via Pública i Ordenació del Trànsit.

Pel que fa a les retribucions, l'alcalde continua sent l'únic que té dedicació exclusiva, mentre que Antonio Lorente tindrà una dedicació del 80% (uns 43.000 euros bruts l'any), igual que Lluïsa Baltrons i Albert Robert. Eduardo López, Josep Lluís Llirinós (CDC) i Joan Bernat (Avancem) tenen una dedicació del 70%, i la resta de regidors cobraran per assistències i representació en òrgans de govern.

LES FRASES

Aquest equip convida al diàleg amb mà oberta, i comptarem amb totes les forces
Antonio Lorente
portaveu del psc
El repte ara és que la majoria absoluta no es tradueixi en una imposició a la resta de grups
Jordi Orobitg
Portaveu d'ERC
La col·laboració amb el PSC sempre ha estat positiva, i el pacte és una conseqüència natural
Jaume Dulsat
Alcalde (CDC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona