Política

Junqueras creu que hi haurà acord d'investidura amb PP i PSOE per pressions d'Europa 

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia assegura que ERC no es reunirà amb Felip VI perquè manté la mateixa posició de les últimes rondes

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dimecres que hi haurà un acord d'investidura al Congrés a últim moment, que inclourà “les dues grans formacions polítiques espanyoles”. Concretament, i segons ha explicat durant una entrevista a Els Matins de TV3, ha considerat que a mesura que s'esgoti el temps de les negociacions hi haurà “pressions molt variades, creuades i intenses”, sobretot d'origen europeu i dels poders fàctics, que no volen ni escoltar parlar d'uns nous comicis i que s'allargui el govern espanyol en funcions.

Així, ha sostingut que “no és casual” que el rei espanyol hagi anunciat una nova ronda de converses, ja que convocar-la demostra que el monarca té indicis que pot ser fructífera. En aquest context, ha volgut deixar clar que ERC no es reunirà amb Felip VI perquè manté la mateixa posició de les últimes rondes.

Reunió amb Rajoy

Oriol Junqueras ha dit que és positiu que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es vegi amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, tot i que aquest segueixi en funcions: “És bo tenir ponts de diàleg amb tots, tinguin molt paper o no”.

Sobre les seves trobades amb ministres ha dit que van tenir “un to molt cordial i un contingut nul”, i ha explicat que a més de amb els titulars d'Economia, Luis de Guindos, i Hisenda, Cristóbal Montoro, ha tingut contactes amb els d'Indústria, José Manuel Soria, i Exteriors, José Manuel García-Margallo.  

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia ha indicat que el Govern encara no té garantit el suport polític als Pressupostos i ha assenyalat que de no aprovar-se hi ha moltes despeses que no es podran assumir, tot i que ha exposat: “Si hem de gestionar un pressupost prorrogat, ho farem. No serà la primera vegada”.

Sobre les tensions de tresoreria de la Generalitat, ha afirmat que són menors que en altres moments, però no ha garantit que arribin a empitjorar: “No vol dir que en el futur, si el Ministeri així ho decideix, no patirem. Les decisions arbitràries són moltes”, ha criticat.  

El conseller d'Economia ha assegurat que faran “tot el que estigui a l'abast i més” per tenir una Agència Tributària Catalana pròpia d'un Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona