Política

Rajoy “escoltarà atentament” Puigdemont però “no farà cap concessió” sobre el referèndum

El portaveu del PP al Congrés apunta a la voluntat de “seguir parlant” sobre qüestions “ordinàries” i especialment sobre com “evitar el col·lapse de les finances a Catalunya”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, “escoltarà atentament” aquest dimecres les demandes i “reivindicacions” del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la reunió que tindrà lloc a La Moncloa, però “no farà cap concessió” sobre el referèndum ni sobre qüestions que per a l'executiu espanyol “no tenen cap sentit” perquè atempten “contra la llei i la Constitució”. Així ho ha assegurat aquest dimarts el portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, en una roda de premsa al Congrés on ha afirmat que l'executiu en funcions sí que està disposat a “seguir parlant” sobre qüestions “ordinàries” i especialment sobre com “evitar el col·lapse de les finances a Catalunya”.

La primera reunió entre Puigdemont i Rajoy a La Moncloa tindrà lloc a partir de les 17.00 i l'endemà del balanç que el president de la Generalitat ha ofert aquest dimarts en motiu dels 100 dies del seu mandat.

Segons Hernando, el president espanyol farà gala de la seva voluntat de diàleg amb la Generalitat de Catalunya i l'“escoltarà” tan pel que fa a les seves reivindicacions com respecte a les qüestions del dia a dia que han de permetre una relació normal entre els dos executius.

En tot cas, ha avançat, no hi haurà cap mena de concessió respecte a la consulta a Catalunya ni al procés sobiranista. Segons Hernando són plantejaments que “atempten contra la sobirania” i cedir en aquests camps seria “anar contra la Llei i contra la Constitució”.

Sí que hi pot haver acostaments, ha assenyalat, en qüestions “que tenen a veure amb el funcionament normal de les institucions”, com per exemple el finançament autonòmic i el que tingui a veure amb el dia a dia.

“Escoltarem atentament el que hagi de dir Puigdemont”, ha afirmat Hernando, que ha recordat que ja “hi ha contactes i n'hi seguirà havent” a través dels ministres i els consellers de la Generalitat “per arreglar qüestions complexes”.

En aquest marc ha assegurat que el seu executiu “està disposat a seguir parlant per evitar el col·lapse de les finances a Catalunya”.

“Farem el possible perquè sigui així independentment que manifestarem la necessitat que les comunitats autònomes com a membres de l'Estat siguin capaces d'adonar-se de la seva responsabilitat a l'hora de complir amb el dèficit i les seves obligacions”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona