Política

Junqueras afirma que la sentència contra l'impost a les nuclears demostra la “insensibilitat” de l'Estat cap als catalans

El vicepresident del govern lamenta que el TC hagi tombat un tribut que havia de servir per garantir l'ocupació quan les centrals deixin de funcionar

El conseller demanarà a Sáenz de Santamaría que no derogui la llei impulsada per la PAH

El vicepresident del govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha lamentat aquest dimecres que el Tribunal Constitucional (TC) hagi tombat una “figura fiscal tan important” com l'impost català sobre l'energia atòmica. El TC ha declarat inconstitucionals i nuls diversos articles de la Llei 12/2014 del Parlament, que estableix la creació de l'impost sobre la producció d'energia elèctrica d'origen nuclear.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Junqueras ha apuntat que la suspensió de l'impost és un mal precedent abans de la reunió de demà dijous entre ell i la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

Al seu parer, aquesta decisió és una demostració més “de la insensibilitat social” que tenen el TC i el govern espanyol en relació amb els ciutadans de Catalunya.

El conseller d'Economia ha recordat que una part significativa de la recaptació d'aquest tribut estava destinada a finançar programes de reindustrialització les zones on es troben les centrals nuclears i impulsar projectes per garantir l'ocupació un cop concloguin la seva vida útil.

Trobada amb la PAH

El vicepresident del govern, Oriol Junqueras, s'ha compromès amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) que en la reunió que ha de celebrar demà dijous amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, demanarà al govern espanyol que es comprometi a no derogar la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

Així ho ha explicat el portaveu de la PAH, Carlos Macias, després la trobada que representants de l'entitat han mantingut amb Junqueras aquest dimecres a la seu de la vicepresidència. El líder republicà els ha assegurat que en la reunió de demà hi ha moltes qüestions rellevants a abordar i que una d'elles serà aquest de la pobresa energètica perquè és vital per una part dels catalans.

La reunió amb els representants de la PAH ha durat prop d'una hora i mitja. Els representants de la plataforma, encapçalats pel seu portaveu, Carlos Macias, han explicat al vicepresident la campanya de mobilització a favor de la llei que van iniciar fa tot just menys de dues setmanes.

Macias ha explicat que el membres de la PAH han arrencat a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, menys el PP, el compromís que si governen en aquesta legislatura o en la pròxima mantindran l'articulat de la llei que es va aprovar a partir de la iniciativa legislativa popular que va presentar la PAH.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia