Política

societat

El govern opta per esborrar la cara d'Albiol al dimoni feixista

La CUP portarà al jutjat “les amenaces i els insults” a les xarxes socials dels seguidors de l'exalcalde

La polèmica aïrada el cap de setmana a Badalona arran de l'aparició, a peu de la dimònia que es crema aquesta nit, d'una figura amb la fotografia de Xavier García Albiol i el símbol de La Falange, no ha fet més que començar. L'Espurna-Assemblea de Joves Independentistes de Badalona va construir una imatge de “sàtira política” i la va plantar al costat de la figura que és l'element central de les Festes de Maig.

L'exalcalde i líder del PP català ràpidament va expressar la seva ira a les xarxes socials i va carregar especialment contra la CUP, partit integrat en un pacte d'esquerres que va desbancar el PP de l'alcaldia, i contra el PSC, que va facilitar la investidura de l'alcaldessa, Dolors Sabater. García Albiol lamentava l'ús que alguns feien d'un element que és visitat per desenes d'escolars en els dies previs a la cremada.

La reacció del govern local va ser eliminar la foto de García Albiol, mantenint el ninot. Va donar així per tancada la polèmica, tot i que per al PP l'equip de govern “només ha reculat a mitges per la forta pressió rebuda”. El PSC, CDC i C's van demanar la retirada de la figura i van lamentar l'acció dels joves independentistes.

Denúncia al jutjat

És més que probable, però, que la polèmica es mantingui viva un bon temps. La CUP ha denunciat les amenaces de mort que han rebut alguns dels seus membres al Facebook de García Albiol i ha anunciat que en els pròxims dies les traslladarà a un jutjat. Ha lamentat també que algunes formacions, en referència al PSC, CDC i C's, “s'hagin preocupat de condemnar la llibertat d'expressió i, en canvi, no s'hagin ni pronunciat sobre aquestes molt greus amenaces de mort”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia