Política

política catalana

Homs retreu a Junqueras que obrís el debat sobre l'IRPF sense haver-ho parlat abans dins del Govern

El candidat de CDC a les primàries demana que no es generin expectatives perquè “no hi ha marge” en l'impost de les rendes físiques

El candidat de CDC a les primàries per a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, ha lamentat que el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, fixés una posició sobre un “tema delicat” com l'IRPF sense haver-ho parlat abans en el si del Govern. En una entrevista a Antena 3, Homs s'ha mostrat sorprès pel fet que Junqueras fes públic que el seu departament estudia incrementar aquest impost per les rendes de més de 100.000 euros i ha defensat que “aquestes coses no s'haurien de gestionar en el terreny públic”.

A més, Homs ha demanat que no es facin debats que generen unes expectatives que després no es poden complir perquè el marge de Catalunya és “inexistent” en aquest àmbit. Segons Homs, els esforços s'han de dedicar en els incompliments del govern espanyol, les condicions del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i la reforma del sistema de finançament.

El candidat a les primàries de CDC ha assenyalat que el programa electoral de JxSí deia “clarament” que no s'incrementarien impostos i ha lamentat que es faci un debat públic sobre aquest tema. “Les coses no s'haurien de fer d'aquesta manera”, ha defensat per després afegir que “s'ha de treballar de portes endins”.

“La prioritat de Junqueras, i crec que és la que té, és reunir-se amb Montoro i assegurar-se que els deutes d'Espanya es paguin i que les condicions del FLA siguin millors d'acord amb els tipus d'interès actual. I per descomptat, construir l'Agència Tributaria de Catalunya, que és el principal mandat que té”, ha assegurat. Homs també ha situat la reforma del sistema de finançament com el moment en què s'han de resoldre els problemes estructurals del finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia