Política

La participació, també al nucli antic

Convergència i Unió va encetar en el mandat passat una política de foment de la participació ciutadana a través de permetre la intervenció en el ple dels representants de les entitats per defensar-hi mocions, que la junta de portaveus prèviament s'havia fet seves. Això es va articular amb una modificació del reglament orgànic municipal. És cert que des d'aleshores hi sol haver més gent a la banda del públic. Ara ha optat per fer consultes populars, gestionades per una empresa especialitzada. Al juny, se'n farà una amb una doble pregunta sobre si s'ha de continuar celebrant el correbou de les Festes del Tura i sobre la necessitat de la variant nord. A la tardor, se'n preveu una altra per al Firal. Implicar els olotins en la gestió municipal és més que positiu. Cal vetllar, però, perquè això no amagui responsabilitats polítiques.


Entre la plaça Major i la del Carme hi ha una de les zones més degradades del barri vell de la capital garrotxina. L'estat dels edificis és responsabilitat dels propietaris, però molts dels veïns i comerciants d'aquesta zona lamenten l'estat de degradació en què està i reclamen a l'Ajuntament una implicació molt més decidida per revertir la situació. Ho han evidenciat amb una concentració i una manifestació fa poques setmanes. L'equip de govern comparteix la diagnosi, però rebutja que no en tingui prou cura. Intenta organitzar-hi activitats per fer-hi anar gent, per atraure nous veïns i per fomentar la instal·lació de nous negocis als locals buits. Ara, per exemple, hi vol obrir un equipament de treball cooperatiu. Els veïns s'han organitzat per fer propostes. Farà bé el govern local d'afegir-s'hi i treballar-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona