Política

política municipal

tribunals

Denuncien l'Ajuntament de Tiana per haver cedit dades personals de veïns al PSC

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades incoa un expedient sancionador per “faltes greus”

El consistori hi ha presentat al·legacions i demana que s'arxivi

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades està tramitant un procediment sancionador contra l'Ajuntament de Tiana per un presumpte cas de difusió de dades que podria constituir una vulneració de la llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal (LOPD). Segons una denúncia que ha rebut l'ens, l'Ajuntament, governat pel PSC i ERC, podria haver filtrat al PSC adreces de correu electrònic de veïns del municipi durant la campanya de les darreres eleccions municipals. Aquestes persones haurien rebut al seu correu electrònic diversos números del butlletí del PSC sense haver-ho sol·licitat prèviament.

El procediment sancionador en curs detalla que l'actuació de l'Ajuntament de Tiana podria ser constitutiva d'una “infracció greu” de la LOPD per la vulneració del deure de guardar secret sobre el tractament de les dades de caràcter personal.

L'Ajuntament de Tiana ha presentat al·legacions i demana l'arxivament de l'expedient. L'alcaldessa de Tiana i cap de llista del PSC a les darreres eleccions municipals, Ester Pujol, assegura que està “sorpresa” i manifesta la seva estranyesa pel fet que la denúncia no es posés fins al novembre, set mesos després dels fets denunciats. A més, Pujol destaca que els particulars que fan la denúncia són membres de Junts per Tiana, a l'oposició municipal. Assegura que no descarta emprendre accions legals contra els denunciants i demanar la intervenció del Síndic de Greuges en el cas.

El regidor de Junts per Tiana Isaac Salvatierra manté que va fer la denúncia “com a veí del poble” quan va detectar el presumpte ús de correus de l'Ajuntament i després de sol·licitar i no rebre cap explicació del PSC sobre com havien obtingut la seva adreça de correu. “Si es demostra que van fer ús de les dades municipals, és evident que el PSC jugava amb avantatge respecte a la resta de partits que concorrien a les eleccions”, argumenta.

LA FRASE

Hem presentat al·legacions i demanem que arxivin l'expedient per improcedent
Ester Pujol
Alcaldessa de Tiana

La llei no preveu multes als ajuntaments

La Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal no preveu sancions econòmiques als ajuntaments que incompleixen la llei. En cas que la denúncia feta a l'Ajuntament de Tiana fos declarada una infracció, tot el que pot fer l' Autoritat Catalana de Protecció de Dades seria demanar al consistori que “prengués les mesures correctores perquè cessin els efectes de la infracció”, segons expliquen fonts de l'ens català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona