Política

catalunya

procés sobiranista

Puigdemont: “L'elecció és independència o decadència”

El president de la Generalitat considera que el referèndum hauria de tenir únicament dues opcions, per no crear “equívocs”

Assegura que la CUP “no té cap” influència sobre el govern de JxSí

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat aquest divendres que l'eventual referèndum que es faci a Catalunya hauria de tenir únicament dues opcions, per no crear equívocs, i ha afirmat que l'elecció se situa entre “independència o decadència”.

Puigdemont ha pronunciat la conferència inaugural de la XXVII Trobada Empresarial al Pirineu, on ha reivindicat el “coratge” i empenta de Catalunya davant una política espanyola que ha demostrat en els últims mesos la seva “poca solvència” i falta de capacitat per prendre decisions.

Davant uns 200 empresaris, el president català ha defensat la necessitat que Catalunya pugui decidir el seu futur mitjançant un referèndum que, segons la seva opinió, hauria de permetre als catalans elegir entre dues opcions: avançar cap a la independència o mantenir-se a l'Estat.

Ha assenyalat que incloure més opcions podria crear “equívoc”, a la vegada que ha subratllat que l'elecció seria clara: “independència o decadència”.

“Podem decidir que ja ens està bé el que tenim, però cal tenir en compte que aquesta situació no canviarà en dècades”, ha advertit el president de la Generalitat.

Davant la preocupació que han mostrat alguns empresaris per la influència de la CUP en l'acció de govern a Catalunya, Puigdemont ha volgut deixar clar que “no en té cap”, ja que qui governa és Junts pel Si, coalició conformada per Convergència i ERC, i que els anticapitalistes són socis parlamentaris.

“Però això ja hem vist que va com va”, ha postil·lat Puigdemont, en al·lusió al veto de la CUP als Pressupostos de la Generalitat per al 2016 al Parlament.

Precisament, la impossibilitat del Govern de tirar endavant els pressupostos ha portat Puigdemont a prendre la decisió de sotmetre's a una qüestió de confiança al Parlament el mes de setembre vinent.

El president de la Generalitat ha assenyalat que davant el 'no' de la CUP als comptes, no ha pogut mirar cap a una altra banda i “fer que no ha passat res”, com en la política espanyola, on hi ha un govern en funcions des de fa sis mesos.

La qüestió de confiança és un instrument parlamentari extraordinari per ratificar davant els diputats la legitimitat de la seva figura, el seu Govern i el seu programa. En cas de no superar la votació, suposaria la seva dimissió i caldria escollir un nou president.

“No m'agrada, però és obligatori per ètica democràtica demanar al Parlament si existeix una majoria o no”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona