Política

frança

terrorisme

Hollande allarga tres mesos més l'estat d'emergència

El president francès sotmetrà la decisió al vot del Parlament la setmana que ve

El president francès, François Hollande, ha anunciat que allargarà tres mesos més l'estat d'emergència, que s'havia d'aixecar el dia 26, després de l'atac perpetrat a Niça per un camió que ha atropellat la multitud congregada per veure els focs artificials durant la festa del 14 de juliol. En un discurs aquesta matinada, ha indicat que sotmetrà aquesta decisió al vot del Parlament la setmana que ve.

Hollande ha dit que “no es pot negar el caràcter terrorista” de l'atac perpetrat, en el qual “han mort diversos nens”. “Hem de fer tot el possible per lluitar contra aquesta plaga”, ha continuat el cap de l'Estat francès, visiblement abatut, en una breu intervenció després de participar en la cèl·lula de crisi instal·lada al ministeri de l'Interior.

François Hollande presideix aquest divendres al matí un consell de seguretat i de defensa amb diversos membres del seu govern i alts responsables encarregats d'aquestes qüestions per abordar l'atemptat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia