Política

Obituari

Mor als 64 anys l'advocada, política i activista social Doris Benegas

La política, advocada i activista social Doris Benegas ha mort aquest divendres a Valladolid als 64 anys, segons ha informat Izquierda Castellana, el partit que ha liderat en els últims anys. Era germana de José María Benegas, dirigent històric del PSOE, que va morir l'agost de l'any passat.

Doris Benegas, que des de feia mesos patia un tumor abdominal, va néixer a Caracas l'any 1951, ciutat on es va exiliar el seu pare després de la Guerra Civil espanyola, mentre que la seva mare, veneçolana, provenia d'una família libaneso-palestina.

L'any 1956 la família Benegas Haddad va tornar al País Basc d'on era originari el seu pare. A Sant Sebastià va començar els seus estudis de Dret l'any 1969 i va començar a interessar-se per temes relacionats amb la discriminació de la dona i l'economia política.

Doris Benegas ha estat sempre molt vinculada al món abertzale i, en els últims anys, a les organitzacions en defensa dels desnonats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia