Successos

Judicial

Confirmada la pena pel crim de Sant Pere Pescador

El TSJC avala la condemna de 19 anys de presó imposada a Musa Baldeh per l'assassinat de la seva dona

El TSJC ha confirmat la pena de 19 anys de presó per a Musa Baldeh, l'acusat d'assassinar la dona a ganivetades a Sant Pere Pescador (Alt Empordà) el 17 de novembre del 2014. El tribunal desestima íntegrament el recurs de la defensa que exposava fins a set arguments contra el veredicte del jurat popular i la sentència de l'Audiència de Girona, que, a principis d'abril, va condemnar Baldeh per un delicte d'assassinat amb una circumstància agreujant de parentiu i una atenuant de confessió. A més, també avala la prohibició de tenir la pàtria potestat dels tres fills menors d'edat que tenia amb la víctima i recorda que l'atac va ser al domicili familiar i davant la filla petita de la parella, que aleshores tenia només un any.

La defensa va recórrer contra la sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona que condemnava Musa Baldeh a 19 anys de presó per un delicte d'assassinat. Segons el relat de la sentència, Baldeh va atacar la víctima a traïció, apunyalant-la a la zona del cap i el coll amb dues armes (un destraló de carnisser i un ganivet llarg de cuina) i sense que tingués cap possibilitat de defensar-se. La defensa posava en dubte que l'acusat hagués actuat a traïció quan va atacar la víctima i apuntava la hipòtesi d'una baralla prèvia. A més, sostenia que a l'acusat se li havia d'aplicar una eximent incompleta de legítima defensa, una atenuant d'arravatament, i volia que es considerés molt qualificada l'atenuant de confessió que sí que li va apreciar l'Audiència perquè va ser ell mateix qui va trucar al 112. Finalment qüestionava que el pare no pogués tenir la pàtria potestat dels nens i que hagués d'indemnitzar un dels germans de la víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia