Successos

Judicial

Tràfic amb contes

Un veí de Lloret serà jutjat per haver concertat la rebuda d'un paquet procedent de l'Uruguai que contenia cocaïna amagada en llibres infantils

El Ministeri Fiscal li demana sis anys de presó i una multa de 87.140 euros

Enmig d'un carregament de 380.000 ous, dins d'una figura d'un buda o entre els bolquers d'un nadó. Són alguns dels inesperats llocs on la policia ha trobat camuflada droga, en el marc de diverses actuacions a les comarques gironines. A aquests casos, s'hi suma un altre episodi singular, que es preveu que arribi a judici el mes vinent. Es tracta del comís d'una partida de cocaïna que va ser descoberta dins de dos llibres infantils. Els contes on hi havia oculta la mercaderia eren, circumstancialment, sobre les aventures del popular elefant Babar, un personatge que continua seduint els més petits i que és un referent de la literatura infantil.

Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, els fets es remunten al 2010. La investigació apunta que un veí de Lloret de Mar originari de Colòmbia, Mauricio Alexander Álvarez Meneses, hauria acordat presumptament rebre al seu domicili un paquet que contenia cocaïna, i que li havia de ser enviat des de l'Uruguai. El 26 d'octubre del 2010 els agents van sospitar d'un paquet postal que era al magatzem de correus del recinte duaner de l'aeroport de Madrid-Barajas. Van comprovar que procedia de Montevideo i el van sotmetre a un examen radiològic. Després de passar-lo per l'escàner, van punxar l'embolcall i en va sortir una pols blanca.

Una interlocutòria emesa aquell mateix dia pel jutjat d'instrucció número 7 de Madrid va autoritzar que l'entrega d'aquest paquet es fes de manera controlada. Un funcionari del servei de vigilància duanera el va recollir a la terminal de Barajas i el va traslladar a Lloret de Mar. Pels volts de dos quarts de dues del migdia, quatre altres membres del mateix cos van acompanyar un treballador de correus fins a l'immoble de l'acusat. Allí, de manera vigilada, el repartidor el va entregar a Álvarez, qui va firmar conforme l'havia rebut. Va ser aleshores que van aparèixer els agents, es van identificar i van detenir l'investigat.

L'endemà, una interlocutòria del jutjat d'instrucció número 3 de Blanes va donar el vistiplau perquè es procedís a obrir el paquet postal. A dins hi havia dos llibres infantils plastificats. El fons de la portada d'un d'ells era verd i es titulava El rescat d'en Babar; mentre que la portada de l'altre conte era majoritàriament blava. Aquest segon exemplar era de la mateixa sèrie i portava per títol: La batalla d'en Babar. Amagada a la tapa del primer llibre hi havia una bossa transparent amb 90,5 grams de cocaïna i, al darrere d'un plàstic negre, 91,4 grams més. Acte seguit, els agents van tallar la contraportada i van trobar dos embolcalls, també de color negre: un amb 90,6 grams de cocaïna i l'altre amb 92,1. A continuació van obrir el conte blau. Després de retirar el plàstic i la tapa, els efectius van observar dues bossetes: una amb 92,2 grams i l'altra amb 90,9. I, en tallar la contraportada, van trobar dues paperines més, amb 91,4 i 91,7 grams de cocaïna. Es calcula que, en el seu conjunt, aquests estupefaents haurien tingut un valor al mercat il·lícit de 43.570,26 euros.

El ministeri públic manté que aquestes substàncies eren propietat de l'acusat i que “les tenia per transmetre-les a tercers, pel seu consum”. Per la fiscalia, els fets són constitutius d'un delicte contra la salut pública. Demana que s'imposi a Álvarez sis anys de presó i una multa de 87.140,52 euros. El judici pel cas es farà el proper 14 de març a la secció 4ª de l'Audiència de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia