Successos

tribunals

sentència

Condemnen el lladre que va assaltar la casa d'una exregidora d'Olot

El fiscal i la defensa acorden una pena de dos anys de presó i una multa de 150 euros

L'acusat reconeix que va entrar a la casa quan la dona era dins dormint

El sospitós d'haver assaltat la casa de l'exregidora d'Olot Genoveva Veva Ruiz ja coneix el seu càstig. Un acord entre el fiscal i l'advocat de la defensa, David Carrasco Tortosa, ha permès que l'acusat sigui condemnat a una pena de dos anys de presó i una multa de 150 euros pels delictes de robatori amb força en casa habitada i una falta de furt en interior de vehicle. El pacte entre l'acusació i la defensa permet rebaixar a més de la meitat la pena que sol·licitava el fiscal, que era de quatre anys i mig de presó. L'acusat no haurà d'entrar a la garjola perquè la pena ha quedat suspesa, ja que l'home no té cap causa pendent i perquè la pena no supera els dos anys de presó.

Durant el judici, que va tenir lloc la setmana passada al jutjat penal número 4 de Girona, l'acusat va reconèixer els fets, que van tenir lloc el 16 d'agost del 2014, pels volts d'un quart de sis de la matinada, al número 20 del carrer Garbell d'Olot. Aquell dia, l'acusat, afectat pel consum d'alcohol, va accedir al cotxe de l'exregidora, que no tenia la porta tancada i que estava aparcat davant del domicili. Dins, hi va trobar un comandament a distància que, en prémer-lo, va obrir la porta del garatge del domicili. Va ser llavors quan el lladre va accedir a la casa i va començar a remenar per tota la planta baixa per trobar tot allò que tingués valor. Tot això passava mentre l'exregidora socialista dormia a la seva habitació.

Ella el va sorprendre

De l'habitatge va poder agafar una bossa de mà negra, un moneder amb 130 euros, el seu DNI, el carnet de conduir, targetes bancàries, unes ulleres, una moneda amb una inscripció, una antena portàtil d'USB, un ordinador portàtil, un disc dur extern, un ratolí informàtic, un multiconnector USB i cables d'ordinador. Però el soroll que estava provocant en l'assalt va despertar l'exregidora Veva Ruiz, que va sortir al balcó i va cridar: “Qui hi ha aquí?” Llavors va veure tres persones que fugien. Quan va arribar la Policia Municipal d'Olot, els agents van poder localitzar l'assaltant jutjat en un carreró sense sortida quan intentava saltar una tanca mentre llençava entre un arbrat els objectes que havia sostret.

Gràcies a aquesta detenció, l'exregidora socialista va poder recuperar gairebé tots els objectes que li havien sostret, excepte unes ulleres de farmàcia i una funda estampada, que molt probablement es van endur els altres dos lladres. Tot i així, durant la investigació no ha pogut demostrar que hi participés ningú més.

LA XIFRA

4
anys
i mig de presó sol·licitava el fiscal per dos delictes de robatori amb força: en casa habitada i dins del vehicle.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia