Successos

seguretat

operació policial

La policia deté un regidor del PSC a Sant Adrià i el gerent del Consorci de la Mina

El regidor de Sant Adrià, Juan Carlos Ramos, i el gerent del Consorci de la Mina, Juan Luís Rosique haurien desviat diners relacionats amb la vigilància privada dels pisos buits de la Mina

El cas ha saltat a partir d'un operatiu per desmantellar un grup criminal al barri de la Mina

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns el regidor del PSC a Sant Adrià de Besòs, Juan Carlos Ramos, i el gerent del Consorci de la Mina, Juan Luís Rosique, per, presumptament, haver desviat diner públic destinat a la contractació de la vigilància privada dels blocs de pisos buits del barri de la Mina. El cas s’ha desvetllat en el context de l’operació policial contra el tràfic de drogues que ha tingut lloc aquesta matinada al barri. El cap de la trama hauria realitzat altres activitats delictives de manera paral·lela, a banda del tràfic de drogues, i és en aquestes en les que haurien participat el regidor del PSC i membre del govern municipal i el gerent del Consorci. L’Ajuntament ha expressat plena confiança en la justícia i es reserva l’opció de prendre mesures contra Ramos i Rosique en funció de l’evolució dels fets.

Avui a la matinada, agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona, sota les directrius del Jutjat d’Instrucció número 4 de Badalona, han portat a terme una investigació relacionada amb una organització criminal, establerta al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, dedicada entre d’altres activitats il·legals a la comissió de delictes contra la salut pública. S’han intervingut, entre altres materials, una quantitat important de diners, armes de foc, 162 kg de plantes i 15 kg de cabdells de marihuana.

Com hem dit, el cap de l’organització criminal hauria realitzat altres activitats presumptament delictives de manera paral·lela al delicte contra la salut pública esmentat en les quals hi haurien participat dues persones que ocupen càrrecs públics a l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i al Consorci de la Mina. Aquestes circumstàncies han determinat la investigació independent dels fets que ha comportat la realització d’entrades i escorcolls a les institucions esmentades durant el matí d’avui. A partir dels escorcolls s’han produït les detencions.

Els Mossos d’Esquadra han concretat que l’operatiu dut a terme avui no implica cap supòsit de corrupció generalitzada que afecti el consistori de Sant Adrià, ni el seu alcalde, ni terceres persones, més enllà del regidor detingut i del representant del Consorci investigat. Tampoc afectaria cap altre partit polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia