Successos

tribunals

cas bordils

El fiscal varia la petició pel cas del crim a Bordils

Demana una pena de quinze anys i nou mesos de presó per al principal acusat

El fiscal Víctor Pillado va demanar ahir 15 anys i 9 mesos de presó per a Manuel Pérez López, el principal acusat del crim que va tenir lloc al mas Can Pibernat de Bordils, el 9 de desembre del 2014. Inicialment, Pillado sol·licitava 15 anys per a Pérez per assassinat, però, un cop acabat el judici, va concloure acusar-lo també de tinença il·lícita d’armes perquè no tenia registrat un dels fusells que els Mossos d’Esquadra li van trobar a casa. El fiscal va mantenir, en canvi, que l’altre processat, Juan Molina Torres, no va participar en el crim i es va limitar a encobrir l’assassinat. Durant l’assalt al mas, van resultar morts dos veïns del barri de Vila-roja de Girona que, juntament amb dos homes més, van entrar amb una escopeta retallada a la finca on vivien els dos acusats amb la intenció de robar-hi plantes de marihuana o els diners guanyats amb el tràfic.

De nit, els lladrucs dels gossos van alertar els acusats. Pérez va agafar una escopeta, la va carregar i, juntament amb l’altre processat, va anar fins a la porta d’entrada. Dos dels assaltants els van sorprendre i van col·locar l’escopeta retallada a la barbeta de Pérez per intimidar-lo. Aquest darrer va aconseguir agafar el canó de l’arma i va començar a forcejar amb l’assaltant mentre l’altre processat s’embrancava en una disputa amb l’altre lladre. Durant el forcejament, l’arma es va disparar de forma “accidental” i el tret va impactar al pit del segon intrús, que va sortir a l’exterior però va morir uns metres més enllà. El fiscal creu que no hi ha proves que acreditin que aquesta arma pogués ser dels acusats o que no es va disparar per accident. Per aquest motiu, no acusa ningú per aquesta mort.

L’altre intrús va intentar fugir de la casa, si bé Pérez li va disparar per l’esquena des d’uns deu metres; i, ja ferit, li va tornar a disparar a boca de canó. Els dos acusats, llavors, van col·locar els cadàvers dins una furgoneta per dur-los fins al riu i fer-los desaparèixer, però quan eren pel camí el vehicle va encallar. Per això van tornar a la casa i es van començar a desfer de les proves (netejant sang, amagant les armes i ocultant la roba i el calçat que duien).

Les tres acusacions particulars (que representen familiars de les víctimes), encapçalades pels advocats Mònica Tarradellas, Narcís Badosa i Marc Vila, sostenen que tots dos són coautors d’un doble assassinat. Els lletrats mantenen que els intrusos van anar al mas desarmats perquè pensaven que no hi havia ningú a la nit; i sol·liciten que condemnin a 48 anys de presó cadascun dels acusats per dos delictes d’assassinat i dos de tinença il·lícita d’armes. Els advocats de les defenses, Carles Monguilod i Gabriela Barrios, volen que els absolguin perquè es van veure sorpresos per intrusos armats i, a més, temien que a fora hi hagués més persones preparades per assaltar l’immoble. Al·leguen que els seus representats van actuar en legítima defensa o aterrits per por insuperable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia